Krutomýval: Mýval v novém kabátě

1. Jak ste si mohli všimnout, opustil sem před pár dny místo, kde sem téměř dva roky literárně pobýval a vyléval si světu své prohnilé srdce.

2. Důvodem k této změně byly jednak obchodní podmínky provozovatele blogu.cz, které sem si konečně přečetl, (jako správný právník až mnoho měsíců poté, co sem službu začal využívat. No a z toho co sem se tam dočet by se jeden posral), druhak  cenzura, kterou sem na blogu.cz nejenže začal pozorovat, ale sám i zažil na vlastní kůži, kdy můj názor (paradoxně pod článkem provozovatele poptávajícího názor komunity, hehe) byl selektivně promazáván tak, aby příspěvek schvalující novou potenciální praktiku, pod článkem zůstal, a další příspěvky, které byly nesouhlasné, byly mazány. Hm. Kde to sme? V Rusku? Ne, ono stačí i ČR, žejo. Gratuluju vám k výsledkům voleb, definitivně sem se rozhodl že se tam už nevrátím.

3. Tak sem si sbalil svých 258 článkových švestek a šel o dům dál.  Pomalu se tady teprve zabydluji, tak buďte prosím shovívaví, než se tu pořádně rozkoukám. Například nejsem zatím schopen zistit, jak se zde bez html kódováni zarovnává text do bloku, což pro mou, do bloku zarovnáváním posedlou osobnost znamená šílené utrpení a pro mého správce těhle stránek asi to, že bude mít za chvíli ve svém inboxu pár pěkně nasranejch mailů. Ha, změna, už sem na to přišel sám. No nejsem já geniální? Škoda že sem mezitím už odeslal ty maily. No co, nový správce se kdyžtak najde dycinky, ne?

4. Ale zpět k mému přesunu: Co se mezitím, co sem se virtuálně stěhoval událo nového? Nebojte, nepřijdete o mé vyprávění o tom, co sem zažil na Halloween. Jak někteří z vás ví, děsil sem se faktu, že se ode mě čeká jít ve čtvrtek do práce v nějakém kostýmu.  Nejprve sem myslel, že si lidi dělají srandu.  Ale když sem procházel kanceláří kolem stolu jednoho kolegy (bývalý zaměstnanec amerického ministerstva spravedlnosti mimochodem) který právě na zeď nad svým počítačem přibíjel obraz zombie-rodinky, došlo mi, že to asi vtip nebude. Jeho stůl sem vám vyfotil.

5. Takže sem se na čtvrtek samozřejmě z práce chystal ulejt. Jenže co ďábel a můj americký šéf (ne, překvapivě není to jedna a ta samá osoba) nechtěl, zrovinka na Halloween připadl poslední den, kdy sem se měl zastavit u HR a podepsat nějaké papíry ohledně  nového plánu zdravotního pojištění (ať žije Obamacare) a jelikož, jak asi víte, já všechno odkládám na minutu po deadlinu, i tady sem přes několikaměsíční urgence ať pohnu prdelí a uráčím se dostavit, všechno honil naprosto na poslední chvíli. Tedy ve čtvrtek.

6. Nakonec sem tlak na to, být v práci za debila, vyřešil šalamounsky.  Vzal sem si normální oblek, a na záda si připíchnul nápis „Evropan v Americe„. A zepředu zase přišpendlil cedulku „Co je to faktura za zdravotní služby?„. Divili byste se, ale slavilo to úspěch. Zejména na HR při podepisování papírů o tom, kolik mě tu bude stát, když si náhodou cestou od personalistů zlomím nohu. Což mě zajímalo, protože, když sem zjistil že můj učitel tance  (jo, k těm  svejm všem napůl nedotaženejm koníčkům sem začal eště dělat hip-hop tanec), který žije „bohémským“ životem, což spočívá mimo toho, že si spolu před hodinou dáme čáru a po hodině  pár panáků Skyy z mého mrazáku, i v tom, že nemá zdravotní pojištění, zaplatil zubařovi za vytržení osmičky zasranejch tisíc pětset sedmdesát dolarů, řekl sem si, že to je fakt jinej přístup, než v našem polosocialismu a že se vyplatí se ho pokusit pochopit.

7.  Po návštěvě HR sem ihned z kanclu vypadl a ani se nenamáhal sekretářce oznámit, že už se nevracím, natož kam du. A šel sem se domů připravit na svou večerní účast na Halloween Parade – okostýmovaný průchod davu Manhattanem, kdy dav, co má na sobě kostýmy a byl dostatečně kreativní, de za ohromné pompy  středem šesté avenue a ostatní tomu rozjásaně přihlížejí z poza barikád. Jelikož pár mých známých co sem si na Manhattanu udělal je v showbyznysu, a Halloween Parade je pro ně příležitost exhibovat v plné kráse v televizi, nechal sem se přemluvit, ať s nima nacvičím taneční sestavu, hodím na sebe kostým a du do toho taky.

8. Tak sem šel. Za podmínky, že můžu mít na hlavě masku, díky které mě nepude poznat, žejo, přecijen, jako velevážený právní zástupce si musím hlídat reputaci. A když už se o mě ví, že mám rád štětky, drogy a chlast, nemusím eště rozšiřovat, že sem ochotnej s partou zombies tančit na hudbu Michaela Jacksona centrem New Yorku, a eště navíc za přihlížení obřího davu a miliónu kamer. Což mimochodem byl nakonec tak boží zážitek, že plánuju, že ho podniknu i příští rok.

9. Detaily ohledně toho večera se připravují v samostatném článku. Ano, hodím sem pak i ňáký fotky. Že ste to vy.

10. Takže prozatím končím, protože přecijen už tu mám půl osmé ráno, a eště sem nespal. Poslední dvě noci sem měl totiž fakt náročný. Protože jestli si někdo myslíte, že ženský se balej nejlépe na svatbách, tak ste eště nezkusili ten výběr na Village Halloween Parade. Vrhaj se vám tam do náruče po tuctech. A to nejlepší: dvě třetiny z nich sou oblečený jako ultra šlapky, takže vidíte přesně jak kvalitní či nekvalitní zboží se vám nabízí. A tomu říkám fakt dobrá kombinace. Akorát se pak asi pár dnů nevyspíte, než to všechno co ste tam posbíral stačíte obhospodařit. A teď už zív, dobrou noc, strýčku Fido. Dobrou noc, děti.

kolega

18 komentářů u „Krutomýval: Mýval v novém kabátě

  1. Jak už jsem psal na blogu, je to fakt děsná škoda,a le cenzura je zlo a hnus. Bohužel pan Rulc je tím pověstný už nějakou dobu a myslím, že promázávání komentářů na Srdci Blogu je „denní rutina“
    Doufám, že budou fotky z toho průvodu 😀

  2. Koukám, že ses nám přestěhoval, (a nejsi poslední dobou jedinej 😀 ), takže nezbývá, než přepsat odkaz v záložkách a popřát mnoho úspěchů a dostatek čtenářů 😛

  3. Mývalí hip hop musí být zážitek. Chtěla bych být mouchou:)
    Já občas přemýšlím, jak to všechno můžeš stíhat. Pokud tohle má být výsledek tvé „pověstné lenosti“, tak jak by to vypadalo, kdybys začal být pilný? 🙂

    1. takova chytra zenska jako si ty to preci urcite uz davno vi, jak to „vsechno“ muzu stihat. Moc nepracuju a po praci si jen vyhazuju z kopytka, necekaji me doma zadni haranti (uff, teda zatim, prosinec se blizi!) a podobna verbez, takze casu spoustu. Zvlast kdyz clovek tu a tam nejde do prace vubec a tak 🙂

      A taky delam vsechno jen polovicate, to sem cely ja… a pak de vsechno rychleji, kdyz to vodflaknes. Doporucju 🙂

      Ale ano, nerad sedim pasivne doma. Ale to uz taky davno vis 🙂

  4. Prva konzutacia u pravnika je ako u psychiatra zadarmo, nie? Uz sa tesim, ako mi budes radit, co s tym „WordPress“ podniknut, aby to bolo „citatelne“…Vela uspechu na novej adrese a pekny zvysok weekend-u…(Hipp-hopp, ja som teraz v stave, ze ked sedim a chcem konecne vstat, tak si pocitam „raz, dva, tri hopp!“, to pocitam tak dlho, az pri tom zase v kresle zaspim…)

  5. foto! foto!

    A nejlíp ještě video tancujícího Mývala.
    Zombie dance M.J. jsme tancovali na maturiťáku. Měli jsme takový ty debilní umělý zuby, který způsobily těžkou slinovou průtrž snad u všech tanečníků.

    1. hele i video se z toho vyskytuje, ale to sem asi nedam 🙂 ale ty fotky nejaky vyhrabu…casem 🙂

  6. Výborně, vidím, že přesun už je komplet. Taky jsem o přestěhování kvůli sporům se Standou uvažoval a nakonec jsem se rozhodl, že na těch pár článků mi to nestojí za to. Což ale bylo poprvé cca před osmi sty články :-). Ale vlastní doménu jsem si před nedávnem zařídil taky, mám ji ale jen pro fotky na http://www.petrvapenik.com.

    Vyzdobit si pracovní stůl v officu po halloweensku je sice úplně ujeté, ale dobré. Když vím, že se to tak taky dělá, pochválím kolegovi halloweenskou fotku jeho manželky. Sakra, asi jsem to neměl dělat, ono to vypadá, že to byla normální civilní verze!! 🙂

  7. Čau Mývale, dneska jsem si přečetla všeobecný podmínky blogu.cz a chci se jenom zeptat, jestli si nepamatuješ (nebo jakej na to máš názor), jestli když blog smažu, tak to znamená, že i kdyby měli moje články někde zálohovaný, tak už v jejich vlastnictví (nebo licenci nebo jak to tam píšou) nejsou? Dík za odpověď, která by jistě byla velice drahá, avšak víme, že jsi mi (potažmo mým oblíbencům) dosti dlužen! 🙂

    1. to ti moc rad reknu. ano, i kdyz vsechno smazes, tak to neznamena ze to nemaji a uz vubec ne ze nemaji licenci. ano, maji a maji pravo tvoje prispevky dal libovolne pouzivat. peklo peklouci. enjoy.

      1. A jak tohle hodláš vyřešit, co se týče tý knihy, jestli ji teda opravdu připravuješ? Stačí třeba pozměnit pár slov a už je to „jinej“ článek? A dík za odpověď 😉

        1. oni maji licenci, ale tzv. neexklusivni. Tzn ty muzes ty svoje prispevky dal pouzivat (ale spolu s tebou relativne neomezeny pocet dalsich subjektu, bohuzel, k cemuz si dala souhlas tim ze si tam neco publikovala). To je bohuzel vetsinovy pristup vsech tzv „user content“ medii.

          Ad moje kniha – jasne, pracuju, a prave, ja samozrejme jako autor muzu se svym dilem nakladat dal, a co se tyce konkretniho soubehu del, tak samozrejme ty clanky sou do podoby knihy natolik rozpracovane (az by jeden mohl rici ze prepracovane) ze to puvodnimu ctenari bude pripadat jako nova materie. Ne ten zakladni namet, samozrejme, ale jednotlive pasaze a pribehy. A pokud by se muj vyplod jednou stal takovym bestsellerem ze by blogcz chtel vytahnout ze svych utrob nejake me prispevky a nejak se na tom prizivovat, holt za (mou) blbost se plati, no, ale i pak by se na ne nasla pravni zbran jak to minimalizovat, ci aspon korigovat.

          PS – mimo to pracuju na tom aby to primarne vyslo tady, ne v CR 🙂

          1. Chceš to předhodit zámořským puritánům, jo? Těším se tak jako tak. A už se nedivím, že nebažíš po mojí korekci – v angličtině už bych si tak jistá nebyla. Hlásím se teda jako hlavní překladatel pro českej region! 😀

            Ptala jsem se Fotra (fotruv-denik.blog.cz), jestli znáš (pochybuju, vzhledem k tématu, kterýmu se věnuje), jak to vyřešil on. Vydal totiž dost úspěšnou knížku založenou na jeho blogu, která se několik týdnů držela na předních příčkách prodejnosti. Říkal, že s tím vůbec žádnej problém neměl, že je nejspíš blog.cz rád za to, že mu na blog chodí tolik lidí, když tam mají reklamu. Možná teda obavy z nějakýho hrocení nejsou na místě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *