Krutomýval: uvnitř a hluboko, sedí a čeká

1. Uškrtí mě někdo? Oběsí mě někdo? Prožene mi kulku hlavou? Až vyjde najevo, že to monstrum, co na mě zírá, jsem já?

2. Jak by to asi dopadlo, kdyby se HP tenkrát v tom palmové háji, u oblázkové cesty, která byla tak dokonalá, že vyzývala k rozkopání, se mnou potkal? Stali by se dva bratři jedním?

3. Oční důlek po zásahu pasírovače na česnek zeje prázdnotou.  Vůbec se mi do té prohlubně nechce sahat, ačkoliv jsem čekal, že tam někde budou slzy. Kde jinde by byly. Přeci je nemohla všechny za svůj život vypoužívat.

4. Bratře, jsi to ty?

5. Ta užmoulaná pětistovka co mi teď chybí v kapse mi nedá spát. Nebylo to za sáhnutí na kozy moc? Neobrala mě ta mrcha, vod doktůrka? Nejen že mě seřvala, že prý jsem se tam dlouho neukázal, ale ještě si naúčtovala za to, že jsem si jí mohl sáhnout na prsa? Ta drzost!

6. Nebo to byl poplatek za léky? Prý jsou tady nelegální. Léky z dovozu. Experimentální. Ale mají zabrat. Přestane se mi po nich zdát o tom, že splývám? Rád bych. Už nechci splývat.

7. Nejdou rozpustit. Musí se kousat. Lhala mi. Lžou mi všechny.  Příště nebudu s tím pasírovačem tak něžný.

8. Něžný, něžný, něžný, něžný, něžný, něžný, něžný. Něžný vetřelec. Je někde ve mě. Nepořežu ho tou žiletkou, až ho budu hledat? Nuškrtí ho, až mne budou obepínat krk? Neoběsí ho se mnou, až mě budou věšet? Neprostřelí mu lebku, až mi vypálí kulku do hlavy?

9. Bratře, můžeme ty oblázky rozkopat spolu. A já ti jí příšte podržím. Abys na to nebyl zase sám. Promiň, že jsem tam nebyl s tebou.

10.  Něžně, něžně, něžně, něžně, něžně, něžně. Něžně. Už se rozpouštejí, ty mrchy.

15 komentářů u „Krutomýval: uvnitř a hluboko, sedí a čeká

  1. Šmankote na mě jsou to hodně hluboké myšlenky rozeného literáta. Že by chtěl mít autor na červeném vodítku bezpečně zkrocené své šílenství?

    1. bude bude, a byl i nominacni…ja se priznam, ja sve stranky podvadim jeste s jednema, kde recenzuji filmy a kam davam vse filmove… Zitra odpo tam hodim i Oskarove tipy a sem dam odkaz… Uz nastal cas 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *