Krutomýval: jak znechutit mývala

1. Za těch pět nebo kolik let tu sem je tohle první příležitost si postěžovat na Američany.  A to sice za to, jak se (někteří) chovají ke svým zvířecím kamarádům.

2. Samozřejmě že nemůžu mluvit o celém národu jako skupině, která se chová stejně, ale prostě za svých 30 let života v ČR sem o podobném chování majitelů ke zvířatům neslyšel (ačkoliv se určitě podobné věci dějou i tam), proto mne to tady tak drtí, když se dozvídám věci jako že se pes nebo kočka běžně na delší dobu zavírá do jedné místnosti a považuje se to za normu. U lidí co sou vzdělaný, mají práci, slušný příjem, a sou střední vrstva. 

3. To co mě dnes přimnělo k napsání tohoto článku je kolega, který mi přišel povyprávět „funny story„. Logicky sem čekal nějakou vtipnou eskapádu. Jak sem se mýlil!

4. Kolega začal vyprávět, jak jeho rodina (syn a sestra se svýma partnerama) odjeli na společnou dovolenou, a pověřili kolegu a jeho ženu aby se jim postarali o zvířectvo. Šlo o jednoho psa a jednu kočku.

5. Pes na ten týden je u kolegy, kočka zůstala v domácím prostředí, kam jím někdo chodí každý den krmit. Jenže. Kočku její majitelé zavřeli do prádelny, na celý ten týden. Nemá možnost být nikde jinde, než týden v tmavém malém kumbálu. Kam jednou denně někdo přijde na pět minut jí dát novou vodu a konzervu.

6. Varování: následující řádky sou jen pro otrlé jedince. Druhý den kočka nebyla v prádelně k nalezení. Kolegova manželka situaci podcenila s tím, že kočka je asi někde schovaná, a neřešila to. Třetí den jí ale už (konečně!) bylo divné že po kočce stále není vidu a slechu a neubývá žrádlo. Prohledala prádelnu a našla ubohý zvíře zaseknuté za pračkou. Kolem moč, zvratky, exrementy.

7. Kočku z pozapračky vytáhla, a postavila jí před misku s jídlem. Kočka se neudržela na nohou. K mému ohromnému překvapení se v této chvíli nevolalo ani majitelům ani na veterinu, ale nechalo zvíře bejt.

8. Čtvrtý den kočka ležela stále na tom samém míste, vedle misky s netknutým žřádlem, a podle popisu kolegy „sípavě dýchala„. V tuto chvíli sem se odvážil zeptat proč proboha tuhle příšernou historku uvedl slovy „funny story“ a řekl mu, že jestli mi vykládá příběh o tom jak umučili kočku, tak že mi to nepříjde legrační. Na to odvětil že kočka stále eště žije, ale něco mu říká, že další den už tam najdou mrtvolku.

9. Než sem mu stačil skočit po krku, začal vyprávět, co ten pes. Ten je na noc také zavíraný do kumbálu,  a pro změnu zase už druhej den bleje a nejí. Také se to neřeší.  Pes to ale snad přežije, narozdíl od kočky, která chudák někde u pračky asi umírá právě teď jak píšu tyhle řádky.

10. Hrozivý je, že tohle neni první podobný příběh. Znám tři další rodiny se zvířaty a všechny je zavírají na noc nebo i přes den do jedné malé místnosti. Aby neušpinili nábytek či nedělali hluk. Samozřejmostí je kočky nechat zbavit drápů a případně ještě oholit. Psi sou běžně přes den či noc zavíraný v prádelně a pouštěni ven jen na záchod. Běžné taky je že se nechávají zvířata sami pojít, místo toho aby je veterináři léčili nebo uspali. Souvisí to s pěnězi, zejména. Tomu na nějaké úrovni rozumím, že někdo třeba investuje do vyléčení dítěte raději než psa. Čemu nerozumím je: proč si někdo pořizuje zvíře, aby ho pak mučil. Zasraný barbaři. Kolega dostane projímadlo do kafe co si dává po obědě. Uvidíme, jak se mu bude líbit v jeho kanceláři pak. Eště by ho tam měl někdo na tejden zamknout.

11 komentářů u „Krutomýval: jak znechutit mývala

  1. Teda to je hnus… Já kočičáky miluju… Fuj, na tohle radši nemyslet. Projímadlo schvaluju 😉 😀 A neni to málo? 😉 😀

    Takže přejdu na veselejší notu: jak jsem na tě myslela ve vaně. 😀
    No jo! Protože mi tam lezl kdo? Pavouk! Tak jsem ho nervózně pozorovala – a místo mytí tam jen tak stála pod vodou (aby mi nebylo zima!). Ale byl to pavouček „rychlonožka“, stoupal a stoupal – až vystoupal k obloze – ne, vlastně ke stropu. 😉 A já konečně mohla pokračovat v očistě – a pavouček byl zachráněn. 🙂

        1. cestu za ocean by neprezil a ja sem proti muceni zvizatek… takze dekuji, ale nech si je… 🙂

  2. Myvale, co Tve vystoupeni na rodne hroude? Po Praze vise plakaty zvouci na mistry stand up comedy, muzeme se tesit i na tebe?

    1. vim, bylo to presunuty na duben (driv totiz nejsem v CR k mani a ted sem to o den nestihl ze sluzebni cesty po Wisconsinu, kam sem na posledni chvili bohuzel musel).

      Polovina dubna to ale jisti!

  3. Je to hnus, takhle jednat se zvířaty, který jsou na tom člověku závislé a nemohou se sami pořádně bránit. Kéž jim to karma vrátí! 🙁

    Projímadlo je slabý, možná leda tak dát ultra silný projímadlo, zavřít do temné místnosti a neotevřít!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *