Krutomýval: hra na pravdu se šéfem

1. Možná sem už někde zmiňoval, že se šéf před pár týdny zeptal svých otroků (mezi kterými sem i já), jak si představují že bude vypadat firma a naše práce v roce 2018. Na to se teď v USA děsně hraje, koukat se na „vize“ a hledat „vizionářské nápady“ a „jedince s vizionářskou myslí„.

2. Místo toho abych úkolem pověřil sekretářku, jako obvykle, sem to začal psát sám. Jak ste si už totiž mohli všimnout, sem jedinec s unikátními vizonářskými nápady a nesdílet mé vize se širokým okolím by bylo určitě ke škodě všech potenciálně zúčastněných.

3.  Takže sem začal přemýšlet, jak to asi bude na světě vypadat za 4 roky. Nejprve sem se šel zchladit z toho prvotního pocitu že všichni budeme mít létající auta a stříbrné skafandry a pak sem se teda vážně zamyslel.

4.  Bude konečně všude e-justice? Respektive, bude fungovat tak, aby člověk nemusel u většiny států se kterejma má co do činění v nějaké právní věci nejprve vyplnit on-line formulář, pak zavolat na ten úřad, a nakonec jim to stejně poslat poštou, protože se podání ztratilo někde ve víru cyber-existence?

5. Budou všude konečně rozšířené pomůcky jako je Asana, a dojde k minimalizaci nebo eliminaci emailů? Což je něco, co mě fakt šíleně moc v práci štve. Hned po konferenčních hovorech teda. Ale když nad tím přemýšlím, tak mě nejvíc otravuje fakt, že po mě někdo něco chce. Ale hned potom mě obtěžuje ta forma.

6. Bude speech recognition konečně na takové úrovni, že si nebudu muset dál pěstovat svůj syndrom karpálního tunelu?

7. To, že  mi je lednička sama schopna objednávat nákupy už vím a používám, ale chtěl bych upgrade na další funkci: automatická tvorba domácích tvarohových knedlíků z těch ingrediencí, co mi lednička objednala na základě vypozorovaným návyků konzumenta., A chci je přesně ve chvíli, kdy na ně mám chuť. Můžu to v roce 2018 očekávat a začít už sbírat slinu?

8. Prostě – přinese nám budoucnost to lahodné, co od ní očekáváme? A mezi to  nepočítám nové přerozdělení Polska nebo Ukrajiny, což koukám je na spadnutí.

9. Poté, co sem se teda vypsal z nápadů sem si dal vitamínovou vodu, pauzu, a pak se na to znova podíval. A došlo mi, že to, co v podstatě ve své super-vizi sděluji je: ať bude firma v jakémkoliv stavu, a počet lítajících aut na ulici libovolný, je jasné, že já osobně, nebo nějaký podobný flákač, tu nebude potřeba, protože už teď za mě mojí práci může dělat šikovně vyškolený potkan. Natož za 4 roky, kdy už každej bude mít vedle šikovné praco-myši doma určitě i svého robota co mu ho bude báječně honit na počkání.

10. No a přeci nejsem takovej debil, abych šéfovi cpal, že sem nepotřebný. Tak sem to celý předělal a teď to vypadá tak jak má: Mývalova vize budoucnosti za 4 roky zahrnuje jediný podstatný message:  díky všeobecnému pokroku bude Mýval eště potřebnější, než doposavad, a je nutno mu proto co nejdřív přidat na penězích a ubrat na práci.  Neptejte se, jak sem to tam narouboval. Od toho sem přeci vystudovaný doktor práv, abych dokázal sebevětší blbost dobře prodat.

7 komentářů u „Krutomýval: hra na pravdu se šéfem

  1. Dnes by se mi bývala pracomyš šikla, protože jsem uklízel byt. A málem jsem to odložil nejmíň do roku 2018 🙂

  2. Osobne dufam, ze stvava propaganda a teror voci fajciarom kazdeho smeru konecne v tom napalenom roku prestane. Kde su casy, ked sa fajcilo dokonca aj v kine?

  3. Myslím že by se hlavně měl modlit za to, aby tvůj současný šéf vedl firmu i v tom roce 2018. Když už ses mu tak pěkně předložil na stříbrném tácu své absolutní nepostradatelnosti! 😉

    1. shodou okolnosti nad tim sem take premyslel, protoze moje aboslutni nepostradelnost urcite neni automaticky zjevna leckomu 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *