Krutomýval: od lenosti přes alkohol k vraždě

1.  Zdravím z Filadelfie. Města, které mě děsně nudí, protože je takové podivně špinavé a plné lidí, co vypadají jako že od rána do večera čichají lepidlo. A ne ten dobrý druh.

2. Proč tu sem? Protože tu mám nějakou stupidní přednášku z oboru své „expertízy“. Přijde si mě poslechnout asi 250 lidí,  to bude teda bomba.

3. Minulej tejden sem vybočil ze svého zvyku připravovat se na všechno skutečně až na poslední chvíli a v taxíku cestou z 71. na 14ctou sem si tak trochu popřemýšlel nad tím, co budu na té přednášce říkat.

4. A dokonce sem zašel tak daleko, že sem i vymyslel „originální“ přístup. K té náplni přednášky.

5. Celé to ovšem krachlo na dalším bodě a to sice na tom, že sem nuzný lempl a nic nedotáhnu do konce. Ta podstata té originality zahrnovala totiž Další část přípravy, která spočívala v tom, že někdo bude muset rozstříhat 70 listů papíru na menší leporelo. No a hádejte komu se do toho děsně nechtělo, navíc je levák, takže i kdyby měl nůžky bylo by to stejně téměř k ničemu.

6. Normálně by to dělala sekretářka žejo. A ta mi celej minulej tejden připomínala, že tenhle tejden bude na dovolené. A jestli něco potřebuju. Nojo, jenže já v té chvíli nic nepotřeboval.

7. To až teďka. Sedím v hotelu s nerozstříhanejma listama papíru a přemýšlím, jak na to. Nůžky s sebou samozřejmě neám. Sekretářku taky ne (zásadní chyba, měla by být skládací a putovní). Nicméně sem v pětihvězdičkovým hotelu (do té míry jak to jen tohle kanagon-město dokáže předstírat) takže sem si brnknul o nůžky na recepci.

8. Dobrá zpráva: mají je. Špatná zpráva: nesmí je pučovat hostům na pokoj. Nabídli mi ať si příjdu to co si potřebuju ostříhat upižlat k nim.

9. To snad nemyslí vážně. Zavolal sem si vedoucího a začal se pídit po vyjímkách a možnostech uplácení místního personálu. Zdají se ovšem být zatraceně odolní. Prej si jednou takhle někdo pučil nůžky a ubodal sebe a manželku. Což chápu. Ale já tu žádnou manželku nemám, co mi hrozí? To fakt člověk musí projít v USA psychotestem na to aby si mohl pučit nůžky? Hlavně že samopaly se tu rozdávají téměř na počkání. To si mám jako ty menovky vystřílet? To je teda blbej system.

10. Po chvilce handrkování mi nabídli že mi poslíčka vybuzerujou aby doběhl do nejbližšího obchodu s nůžkama. Bude mě to celé stát pouhých 80 dolarů, takže vlastně zadarmo. No takže se vše v dobré obrátilo. Problém je že sem se mezitím stačil trochu, ale jen  krapánek ale co si budem nalhávat asi prostě přes moc vožrat – nemaj mít na baru Skyy – žejo. A teď s nůžkama nevím moc co dělat, než s nima legračne šermovat před zrcadlem a přemýšlet koho bych s nima rád zabod. No to bude noc.

11 komentářů u „Krutomýval: od lenosti přes alkohol k vraždě

  1. Člověk by čekal, že se budeš chovat dospěle a rekneš si o kulaté nůžky, aby sis neublížil. Njn nikdo není dokonalý.

    1. Clovek co ode me ceka ze se budu chovat dospele musi zit v nejake jine galaxii nez ja 🙂

      1. Tak je pravda, že já jsem celkem mimo, vždyť to sám víš. Alespoň ten poslíček měl mýt rozum, vždyť za to dostal zaplaceno.

  2. To ještě nevymysleli plastové nůžky, kterými se sice nedá stříhat, ale člověk si nemůže ublížit? Myslel jsem, že by se dal použít stejný přístup jako u příborů 🙂

  3. dekuju, nakonec to cele dopadlo na vybornou – inkdo neusnul, naopak, udajne se z me mistnosti ozyvaly takove skupinove salvy smichu, ze k nam prebihali lidi z „konkurencni“ prednasky na tema prava dusevniho vlastnictvi co byla vedle. Takze zacinat s urcitym poctem posluchacu a koncit s poctem o 20 procent vetsim beru jako kompliment.

    ted este to byt schopen v patek zopakovat na Manhattanu, pro este vetsi publikum a na tema kterymu FAKT vubec nerozumim. Google google, kdo v tobe prebyva? 🙂

    1. Tématu přece nemusíš vůbec rozumět. Stačí,když o něm umíš poutavě povykládat. Jen si dej bacha na rozumbrady a jejich všetečné otázky. Takvovou snahu je potřeba zarazit hned v zárodku:)

      1. no prave. dneska sem prednasel znova, a presne takovym rozumbradum sem nebyl schopnej uniknout, protoze meli moznost klast otazky on-line jelikoz se moje velevystoupeni vysilalo v zivem on-line prenosu. Takze jak zabranim tomu aby nekdo kdo neni s tebou v minstosti mel nejaky stupidni dotaz? Nebo vubec jakykoliv dotaz. peklo peklouci. celej internet by se mel zakazat.

  4. A řezačka na papír? Neříkej, že v celým tom městě není nikdo, kdo by to za malou úplatu neudělal místo tebe. A možná i levněji, než za těch 80 babek. Kdyby jedna zalaminovaná jmenovka stála doláč, pořád ti jich ještě zbyde deset s nápise VISITOR – jako sichr pro nečekané návštěvy, například z Bílého domu 😛

    1. hele u Filadelfie bych se nedivil kdyby to zadne 24/7 copy centrum nemelo. nemaj spoustu veci. jako napriklad zensky co se umej voblikat….

      nicmene se mi libi tvoje ekonomicke rozvazne a administrativbne efektni mysleni. az vyhodim sekretarku, mozna bych pro tebe mel teple misto v kanclu 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *