Krutomýval: Švýcarsko se mě pokouší zabít

1. Minulý týden, nebo kdy sem se to trápil žvaněním za peníze ve Filadelfii,  se mi údajně ta přednáška fakt povedla. Četl sem hodnocení klientů a prej sem „geniální“. To potěší. Ne že bych o tom pochyboval, ale je fajn to mít černý na bílým. Nicméně, akce ve Fily se teda vyvedla, narozdíl od přednášky tenhle tejden na Manhattanu. Na kterou sem se chystal pečlivě připravit ráno v den akce v metru. Což by bejvalo určitě vyšlo, ale zapomněl sem si s sebou vzít ten vytištěnej case-report z kterého sem měl čerpat. A ta srágora samozřejmě nešla vygooglit.

2. Pokud si někdo myslí, že 150 New Yorských právníků co si mě z nějakého absurdního  důvodu přišlo poslechnout nepoznali, že vařím ne z vody, ale z vody co pochází z galaxie „far far away“, tak se mýlí. Všem bylo naprosto jasné, že nevím co melu.

3. No ale nějak sme to hromadně přežili. Ale zpátky mě asi už nepozvou. Nu což.

4. Ale jeden klient co byl na tom mém představení ve Filly se rozhodl, že jeho firma musí zázrak zvaný „lekce od JUDr. Mývala“ zažít osobně. Fajne. Jeho firma je ve Švýcarsku. Ok, když mi platí výdaje a tučný honorář, proč bych se nevydal třeba do Trentonu v New Jersey.

5. Kéž by. Klient má firmu v nějaké totální Švýcarské prdeli kousek jižně od Curychu. Dnes sem se sem dokodrcal a právě se doplazil do hotelu. Kterej mi samozřejme, jako obvykle, bookovala sekretářka. Ta mě ale musí nenávidět!

6. Hotel nemá: klimatizaci, restauraci, room service, kabelovku, MINI BAR (to je asi největší problém), sítě v oknech, automatické zamykání dvěří, záclony/závěsy na okně, ani žehličku.

7. Hotel naopak má: spoustu much/komárů za oknem, asi 75 stupňů Celsia v pokoji, a telefon na recepci který vede do nikam.

8. No neni to nádhera?

9. Už sem se asi 17x osprchoval a 15x změnil své rozhodnutí ohledně otevřeného okna (a mraku much uvnitř pokoje) nebo zavřeného okna (a vzduchu na padnutí). Taky sem si došel 3 kilometry pro pizzu. A asi 2 kilometry od pizzerie k nejbližšímu bankomatu, protože jasně, karty tu neberou a taxík (stejně jako žehlička) se musí objednat 127 hodin dopředu.

10.  Ale to nejhorší přijde teď: nechal sem doma adaptér! A tenhle hotel, ani tohle město o 7 barácích samozřejmě nemá žádnej otevřenej obchod co by je prodával. Takže mám šťávu v compu asi na 1.5 další hodiny a pak sem až do zítřka na suchu. To abych si to udělal aspoň 84x do zásoby. To sou teda vyhlídky.

9 komentářů u „Krutomýval: Švýcarsko se mě pokouší zabít

  1. Sekrerářku jistě propustíš, takové fopa, ale na co potřebuješ žehličku? Ty bláboly před právníkama na Manhattanu stejně už nevyžehlíš…

    1. No ja desne nerad chodim ve zmackany kosili. A to co sem mel tech 15 hodin v kufru by potrebovala trochu ucesat… No a nemaji tu na to ani zehlicku ani lidi. To bude teda zejtra neco 🙂

  2. Ty jsi muž plný překvapení, ty umíš pracovat se žehličkou a dokonce na vlastní košili? neuvěřitelné…☻☺

  3. „Umim“ je nadneseny vyraz. Ale po letech pokusu na cestach (doma to dela uklizecka) uz si troufam rict ze to co umim je stav zlepsit, nikoliv zhorsit.

    1. Už je asi pozdě, ale třeba se ti to bude ještě nekdy hodit: v nouzi se dá místo žehličky provizorně prádlo napařit ve sprše, nebo ve vaně – košili na ramínko, ve sprše dobře zatáhnout zástěnu, nebo závěs a pustit horkou vodu – směrem dolů. Košili pověsím nad sprchovou hlavici, aby se nezacákala a ta stoupající pára to trochu spraví. Není to zázrak, ale lepší než drátem do oka. Mívala jsem podobnou sekretářku jako ty a díky ní jsem spala v mnoha podobných zařízeních – hotelem se to fakt zvát nedá. Nicméně z tvého výčtu bych nejvíc taky postrádala ten mini bar, ten když je solidní, všechno ostatní lze zapomenout.

  4. NO tak si myslim, ze si vo Svajciarsku asi nikdy nebol! Si si isty, ze to bolo niekde smerum na Zug, Kt. Zug, juzne od Zürichu?!? Nevyklopili Ta z lietadla niekde v Bosne?

    Zem to hotelierstvu zaslubena!!!

      1. Neuveritelne! To by jeden „patiroticky Svajcia“ neuveril…Musel to byt posledny zapadakov, mozno nejaky byvaly salas alebo nieco takeho…(Jedine to chybajuce Wi-Fi Ti uplne plne verim, to je u nas stale este dost problem.)

        Normalne sme tu preda „ta“ zem pre hotelerie. Sama vysoka skola pre buducich butlers…

  5. Samá příkoří se na tebe jak čtu snášejí! Ale máš pravdu, ten chybějící minibar je asi vůbec ten největší vopruz co může být 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *