Krutomýval: neštovice, příušnice, tubera

1. Dobrá zpráva: nemám syfilis.

2. Špatná zpráva: mám tuberkulózu.

3. Nebo to aspoň tvrdí místní imigrační lékaři.

4. To je asi takhle: pokud chce člověk získat zelenou kartu, musí projít brutální zdravotní prohlídkou, která zahrnuje testování na syfilis, HIV, tuberu, sklony k závislostem (čímž sem nějakým zázrakem prošel),  kontrolu snad všech tělesných otvorů, tetanovku, a násilnou vakcinaci proti neštovicím, zarděnkám, příušnicím, a pár podobných lahůdek.

5. Jaké bylo moje překvapení poté, co mi odebrali už asi sedmý půlitr krve za jeden den (zřejmě za účelem nějakých nechutných experimentů co organizuje americká vláda na nebohých evropanech co se přiznají k tomu že tu chtějí dlouhodobě bydlet) když mi doktor co mi ten den vyhodonocal tzv Mantouxův kožní test na tuberkulózu oznámil, že jsem „tb positive„. Zeptal sem se, co to kua má znamenat.

6. Bylo mi vysvětleno, že moje reakce na tuberkulín, který mi napíchali před 48 hodinama do těla značí, že mám v sobě bakterie tuberkulózy.

7. To samozřejmě vylučuji a popírám. Nejsem žádnej chcípák z Uralu. Kde bych přišel k tubeře. To už spíš ten aids nebo syfla. Doktor se ale nenechal přesvědčit a hnal me na plicní. A o rentgen, další vyšetření a pohovor s třema doktorama na téma „jak velký je v Česku outbreak tuberkulózy“ později už mě chtěli internovat. Po deseti minutách vyšlo naštěstí najevo že si nás pletou s Ukrajinou. Nicméně nadále trvali na tom, že moje reakce je příliš velká a že mě musí přeléčit.

8. Vypáčil sem se jim z ordinace a zavolal svým doktorům v Praze. Ti mě ubezpečili že díky povinné vakcinaci kterou sem prodělal jako mimino v roce 79 (kdy byly prej silný dávky z Ruska) je normální, že mám pozitivní reakci, ale neznamená to že mám tuberkulózu.

9. Šel sem to přetlumočit místním šamanům. Nevěří mi, a navíc eště dodali „tohle tady slyšíme každej den stokrát“. Fakt je, že po mě šla nějaká holka z Ugandy a tvrdila sakryš přesně to samý! Nakonec mi laskavě řekli, že můj rentgen neukazuje aktivní chorobu a pravděpodobně sem pouze byl v kontaktu s někým nakaženým a zařadili mě tedy milostivě do „Tuberkulóza třídy B – latentní“.  Pak mi vypsali recept na půlroční každodenní užívání anti-tuberkulotik a poslali mě domu.

10. Mezitím mi ovšem naběhla pekelná reakce na to očkování na příušnice, zarděnky a neštovice, plus ta tetanovka mi taky neudělala dobře. Takže sem v posteli s horečkou a nevím jakou část rozbodané a napuchlé paže si mám ledovat dřív. Tak tohle si, Obamo, za rámeček nedáš. Jen co dostanu tu zelenou kartu, tak se připojím k první radikální skupině, která nemá problém do svých řad přijmout tuberáka a pak ti to vrátím!

8 komentářů u „Krutomýval: neštovice, příušnice, tubera

    1. jestli to vubec preziju. stravil sem celou noc na ledu a cervena skrvna na rameni se i tak porad nebezpecne zvetsuje!!

    1. nevim jestli ses v posledni dobe divala na zpravy, ale v Evrope by me asi brzy udolaly zase jine veci…. napriklad zbrojici Putin za branami 😀 …to si radsi tady necham tuberu a nestovice 🙂

    1. moje skrvna je uz davno vetsi nez mexicky dolar a lekar mi rekl ze pokud zacne hnednout nebo nedejboze cernat, mam zavolat 911 a doufat v jejich rychly prijezd. Tak snad na to hned tak nedojde 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *