Krutomýval: jak se pozná fobie ze závazků?

1. Jedinec odmítá vstoupit do svazku manželského. Ale to dá rozum.

2. Jedinec odmítá vědomě si pořídit haranty. Jako každý kdo je normální, tzn. nic co by člověka mělo zneklidňovat.

3. Jedinec odmítá na svá bedra vzít hypotéku. To je dlouhodobý závazek, tedy věc nežádoucí, takže je jedině rozumné tuto oblast úplně ignorovat.

4. Jedinec odmítá upsat se k čemukoliv na leasing.  Páč to je oprátka.

5. Jedinec odmítá uzavírat smlouvy, kde se po něm vyžaduje jakékoliv opakující se plnění.  Fuck 02.

6. Jedinec odmítá přislibovat účast na dovolených a podobných věcech, které se musí plánovat dopředu. Jak může totiž vědět, jestli se mu za 4 měsíce eště bude chtít na Aljašku nebo ne?

7. Jedinec odmítá zaměstnanecký poměr, vyžadující jeho každodenní včasné docházení kamkoliv. Sem snad otrok?

8. Jedinec odmítá návrhy na to, že by měl  být doživotně monogamní. Paul Newman měl sice asi pravdu s tím stejkem, ale fakt po zbytek života? To je přeci totální hovadina.

9. Jedinec odmítá cokoliv slibovat. Sliby se totiž mají plnit nejen o Vánocích, a jedince takový mega závazek značně zneklidňuje.

10. Jedinec odmítá dopoledne si zavolat do své oblíbené lahůdkárny, aby mu schovali na večer Ceasar salát, který je nejlepší ve městě. Protože pak by ho po zbytek dne stresovalo, že se k něčemu zavázal. Co když už ten salát večer nebude chtít a má najednou povinnost si ho  i tak jít převzít?  A když pak večer salát nemají a přemlouvají jedince, aby si další den zavolal a objednal si pokrm dopředu a jedinec důkladnou introspekcí zjistí, že tak velký závazek mu přijde příliš svobodu-omezující, asi je čas zavolat místo Ghostbusterů psychiatra. A teď mě omluvte, du vytáčet.

6 komentářů u „Krutomýval: jak se pozná fobie ze závazků?

  1. Ale vždyť ten steak může bejt pokaždý trochu jinej, s jinou přílohou a na jinym talíři. Můžeš ho jíst v jiný místnosti a nebo úplně jinde než doma… ále, že se vůbec snažím.

    1. hm, jenze i tak je ten stejk dobrej a zajimavej jen po nejakou dobu. po par letech uz mel clovek ten stejk na vsechny zpusoby sveta, se vsema prichutema co existuhou a dokonce i s prima oblohou, ale nejprve te prestal bavit a pak se ti z nej dokonce zaclo delat blbe… No a prave nutny je nez se clovek dostane do tehle faze si bejt schopnej mimo stejku doprad i samostatne nejaky jiny zradlo, clovek si pak treba od stejku chvili odpocine a za nejakou dobu si ho zase rad da…a pokud to nejde, tak je nutne stejk vyhodit 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *