Krutomýval: Jak si nenechat dát „výpoveď dohodou“

1.  Z práce právníka mi zbývájí již jen necelé 4 týdny. Pak mne čeká období naplněné převážně: stresem, kritikou od anonymních uživatelů na internetu, komunikací s lidma, kteří se zabývají primárně tvůrčí prací (tedy narozdíl od právníků je pro mě  složitější se s nimi domluvit), fakturama na kterých je podstatně méně než 400 USD za hodinu a v důsledku toho možná i hladovění.

2. To všechno mám z toho, že sem grafoman. Po pradědečkovi, bosenském námořníkovi, jak víme. 

3. Ale ještě předtím než se s povoláním právníka navždy (eh, nebo než mi dojdou peníze na hyacinty) rozloučím, připomenu si, proč mi vlastně jednu dobu bylo blízké.

4. Protože tu a tam se dá někomu pomoct. Ano, za těch 10-15 let co se právem zabývám se mi sice stalo jen párkrát, že by mi v rukou přistála složka někoho nespravedlivě obviněného, kterého bylo potřeba vysekat z nouze, ale o trochu časteji se mi stalo, že se dostanu k případu, kdy je možné někomu ulehčit život. Např. kdy si člověk v roli zaměstnance zavaří nebo znesnadní svůj život ani neví jak, a pomoct mu může právě právník. Ke kterému se ale ne všichni rozhodnou si dojít.

5. Mně se včera dostala do ruky situace, kdy se firma chtěla rozloučit se zaměstnancem, jelikož pro něj již nebyla práce. Firma neměla ani tu práci, ani fondy na to, aby zaměstnance vystrnadila legálně správným způsobem. Tedy aby proplatila mu výpovědní dobu a dala nějaké odstupné. Tak se rozhodla jednat trošku křivě. Ale to se ke mě nedoneslo včas. Zaměstnanec je můj kamarád, tak se mnou celou situaci konzultoval. Pravil že je mu dávána výpověď, a že co má dělat, jestli to má odmítnout podepsat.

6. Když je vám dávána výpověď, tak odmítnout podepsat její převzetí prakticky nemá cenu. Pro toho, kdo vám jí dává je důležité jen to, že vám jí předal, nikoliv to, jestli s ní souhlasíte. Může vám ji poslat mailem, poštou, nebo dát jednoduše před svědky. To že vy si ten papír vzít nechcete na tom moc nezmění a já většinou radím že nemá smysl v takové situaci utíkat před zaměstnavatelem na záchodky, nebo po něm házet židli, on vám to prostě akorát doručí jinak.  Co má smysl je kdyžtak podepsat  např. slovy „převzal s výhradami“, čiste jako indikaci že s něčím nesouhlasíte, ne že by to na platnosti té výpovědi nutně něco měnilo, ale pro případ budoucího sporu to může pomoct vylíčit i vaše stanovisko.

7. Tedy tohle bylo kamarádovi sděleno, spolu s odhadem situace a šancí na to že dostane od firmy proplacenou výpovědní dobu a odstupné. Vzhledem k typu smlouvy, který měli, to nevypadalo valně.  Samozřejmostí bylo aby mi výpověd až jí dostane naskenoval a poslal. Ráno mě ovšem málem klepla pepka, když po otevření mailu na mě vyskočil mail nazvaný „výpovědní papír“ a v něm příloha, ve které byla „dohoda o ukončení smlouvy“.  Podepsaná „s výhradami„.

8. Jelikož se tohle stalo vysoce inteligentnímu člověku, považuju za vhodné pokusit se tímhle článkem případně pomoci dalším lidem v podobné situaci: „dohoda“ není „výpověď„. Výpověď je jednostranný úkon, kterým vám někdo dává kopačky. Dohoda je když si sednete oba spolu v kuchyni na židle a vyjasníte si, že už vás ten společnej sex a soužití vlastně nebaví, a tak si radši půjdete po svém.

9. Tedy samozřejmě nejlepší varianta je nepodepisovat v kritické situaci radši nic co by neviděl váš právník, ale chápu že to prostě není vždy možné/únosné. Proto – to základní je umět rozlišit jestli vás někdo vyhazuje (k čemuž musí mít nějaký kvalitní důvod a často ho zaměstnavatelé nemají, a výpovědi lze pak dost jednoduše napadat) nebo jestli vás na oko sice taky vyhazuje, ale k tomu si ještě není jistý, že na to má právní důvod nebo chce ušetřit na odstupném, a proto se vám snaží podstrčit text dohody (kde bude třeba že nemáte vůči sobě žádné závazky a nevznášíte žádné nároky), byť s tím, že vám oficiálně ústně říká, že to je výpověď.

10. Dohoda se pozná buď podle toho že je tak třeba nazvaná, ale taky podle toho že jí uzavírají dvě strany, které jsou jako takové např. specifikované v hlavičce dokumentu, ale obecně – jakmile je někde v textu množné číslo, a uvádí se tam něco jako „strany se dohodly“ nebo „oba účastníci prohlašují,/souhlasí„atd., bude to dohoda, k jejímuž podpisu vás skutečně nikdo nemůže donutit, a byť vám třeba na místě vyhrožuje, nedejte se. Nepodepisujte to, trvejte že si to chcete první v klidu přecíst doma, volejte svému právníkovi. Tady totiž smysl odpor má.  A nechat se „vyhodit dohodou“, pokud o tu dohodu sami nemáte primárně zájem, je zbytečná chyba.

5 komentářů u „Krutomýval: Jak si nenechat dát „výpoveď dohodou“

    1. pokud to pomuze aspon jedinemu cloveku v krizove situaci umet rozlisit mezi vypovedi a dohodou, je mise splnena.

  1. No ono to je problém i obráceně, někteří zaměstnanci si myslí, že můžou okamžitě ukončit pracovní poměr z minuty na minutu. 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *