Krutomýval: miluj krutomyšáka svého?

1. Predevčírem vyšlo najevo, že ve válce já vs myši (o můj byt) jednoznačně prohrávám. Pronajímatel bytu i sousedi se tváří že se s tím prostě musím smířit. Že tohle je holt New York. Že dokud mám myš v bytě pouze jednu, tak se to nekvalifikuje jako „myší zamoření“ (to až tři a více najednou prý) a že udělali co mohli.

2. Přesto že doma udržuji pořádek a uklízečka je pověřena tím aby nenechala nikde ani drobeček, myš se občas ke mě stejně přijde kouknout, jestli se něco nezměnilo. Přichází většinou večer a v noci a do minulého týdne se snažila být neviditelná.

3. To se ale změnilo o víkendu, hned na několika úrovních. Myš se objevila přes den (!!!) a bohužel vyšlo najevo že to není pořád jedna a ta samá, neboť tahle byla šedobílá, narozdíl od těch předchozích, které byly hnědé. Plus vypadala buď velmi nažraně, nebo velmi těhotně. Nevím co je horší. Představa že myš která se mnou žije je díky stravě co tu pro ní mimoděk nechávám obézní, nebo že se množí.

4. Jelikož  s myšma pobíhajícíma mi volně po bytě žít nehodlám ale na druhou stranu už se mi dost zajídá je vraždit, rozhodla sem se problém řešit nenásilnou cestou a myši odchytávat do tzv „no kill“ pastičky. A pak je dám do domácího terária, kde je budu chovat, než jejich množství dosáhne 3 a více aby se dalo říct že to je zamyšení a pronajímatelé s tím konečně něco pořádného udělali.

5. Odchytit myš do pasti se podařilo asi 20 minut poté co tam bylo nastrčené arašídové máslo. Past sklapla, a myš se zuřivě mrcasila v pasti. Akvárko už bylo vybaveno natrhanejma novinama, roličkou od toaletního papíru na hraní, vodou a zásobou arašídového másla v misce, aby měla co žrát na uklidněnou. Pak nemá bejt obézní.

6. Moje představa myšky, kterou si (po nějaké příslušné chemoterapii co jí zbaví eboly, aidsu, hanta virusu a podobných nesmyslů co může taková new yorská myš v sobě mít) ochočím a s kterou budeme nejlepší přátelé se ovšem zhroutila asi desetinu sekundy po přendání myši do akvárka.

7. Uvnitř totiž neseděla krásná milá myšička, ale naprosto zjevně nasraný a nesmírně agresivní hlodavec, kterej první co udělal je že skočil hlavou proti zdi terárka, a pak toto asi 5x opakoval s takovou intenzitou, že sem se obávala že jí prorazí, nebo si zlomí vaz. Myš byla zcela zjevně ve velké nepohodě ale zároveň z ní stříkala agrese. Kdyby pohled mohl zabíjet, už tu dávno nejsem. Vypadala tak trochu jako ten vraždící králík z Monty Pythonů.

8. Co teď? Dala sem akvárko s myší do skříne, aby měla klid a tmu, a šla přemýšlet do vany. Po hodině ve vaně jsem se šla podívat co myš dělá. Vyšlo najevo, že myš mezitím měla napilno. Neboť už nebyla v akvárku, a ve střeše akvárka zela prokousaná díra. A myš v prdeli. Lépeřečeno někde ve skříni asi.

9. To si výrobce akvárka na kterém bylo vysloveně napsáno že je na malé hlodavce včetně myší, odskáče!! Mezítím ale znova klapla past a byla odlovena myš další. Tu už sem se nepokoušela dát do akvárka ale rovnou jsem jí vynesla v pastičce ven, a o pár bloků dál vypustila do světa. S pocitem provinění. Který jsem měla já, né ta myš. Ta z pasti vyběhla jak Usain Bolt na startu a zmizela v dálce, než sem se stačila zvednou z dřepu.

10. Tento postup jsem opakovala za posledních 72 hodin ještě asi 5x. Myší v bytě je zřejmě nekonečno. Myší ve skříni bude taky tak nějak. Momentálně mne ale děsí jedna věc. Myši se zřejmě poučily, a nyní se pasti vyhýbají. Vím o tom, protože je na past namířená kamera, která má night vision a sleduje co se tam děje.  Kdybyste nechápali co na těch obrázcích je, tak je to: myš se přijde podívat co nového, myš očuchá past, myš nevleze do pasti ale odkráčí středem. Yep. Vyzrály na mě. Zítra na ně, snad, ale vyzraje objednaný deratizátor.  Nebo v to aspoň doufám. Protože platit 2500 tisíce dolarů měsíčně za to, aby člověk sdílel příbytek s hlodavcema, které si tam nepozval, mi přijde asi příliš dekadentní už i na mě!

mys1 mys2 mys3

11 komentářů u „Krutomýval: miluj krutomyšáka svého?

  1. Teď, když myši našly No Kill Zone (patrně jedinou v celým NYC), tak se jistě budou s láskou vracet 😀

    1. no, nebudes daleko od pravdy. celou dnesni noc pobihaly kolem pasti jak zbesile, ale dovnitr nestrcili ani kus cumaku, natoz aby tam poslusne zalezly a nechaly se vyexpedovat mimo muj PECLIVE VYSMYCENY byt!

    1. z dnesni noci mam asi 50 videi toho jak mysi tanci VSUDE KOLEM pasti. ano je to lepsi nez televize. skoda jen ze to je v mem byte a ne treba v tvem 🙂

  2. …pořídit si kočku? Jen pokud nemáš ráda kočky, budeš se muset po myší genocidě poohlédnout po vyšším predátorovi…

    1. kocky mam rada ale kvuli castemu cestovani nemuzu mit doma zvire. az na ty mysi, jak je vidno 🙁

      1. Pak by ovšem bylo dobré si místo kočky pořídit domů šavlozubého tygra. Až dojdou myši, myslím, že se postará o něco na zub i bez paničky :-).

        1. no hlavne je dulezita ta cast „az dojdou mysi“. bylo by super aby ty mysi uz dosly…

          1. Myši už docházejí, a jak to vypadá, dokonce pravidelně. I příbuzné už si dokonce začaly vodit. 😉 😀

            U tohohle článku jsou skvostné komentáře. 😀 Díky všem, co mě pobavili. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *