Krutomýval: účetní vs. právník

1. Už sem na svém blogu v minulosti určitě nadával na auditory a obecně účetní jakékoliv povahy. Z mé zkušenosti sou to velmi otravní lidé, co své obsedantně kompulsivní poruchy ventilují pomocí nezdravé náklonnosti k opakování rutinních úkonů a zaměřování se na nepodstatné detaily. 

2. A stejně jako právníci společnosti jen škodí.

3. Dnes sem ale byl donucen se zamyslet nad tím, kterej živočišnej druh z těhle dvou obludoskupin škodí světu víc.  Kdybych měl teď před sebou řadu účetních a řadu právníků, které bych poslal ke zdi dřív?

4.  Ti z vás, co pracují sami pro sebe nebo mají příjem z různých zdrojů asi teď už tuší, odkud vítr vane. Ano, je tady daňová sezóna.

5. Jako každý správný kriminálník  právník mám již léta svoje vlastní daňaře a účetní, co se celý rok pachtí s úkolem: mě neotravovat a přitom mi šetřit peníze. A daří se jim to. Normálně mě tedy daňová sezóna vůbec netíží, protože přes rok jen házím všechny možný papíry včetně obalů od bonbonů do jedné krabice a účetní si s tím pak nějak poradí, bez toho aby mě něčím obtěžovali. Tak si to představuju.

6. Ale tenhle rok je jiný. Tenhle rok po mě totiž chce daňové přiznání ještě  organizace zvaná Spojené Státy Americké. Vedle Advokátní komory jistě druhý nejčinnější přisluhovač zla.  Co je Obamovi do toho jaké mám kurvník šopa účty v  Evropě? Co to je za drzost chtít je všechny nahlásit, včetně podrobností o tom, jestli sem měl na sobě slipy nebo trenýrky, když sem si je zakládal?!

7. I v USA sem si samozřejmě pořídil firmu, který moje daně má udělat za mě. A naivně si představoval, že bude probíhat to samé co v ČR. Tedy nikdy o nich ani neuslyším a akorát mi párkrát za rok příjde nějaká sympatická vratka od hamižného a zločinného státu.

8. Chyba lávky. Dnes sem dostal 8 stránkovej cancoidní email plnej šílenejch odkazů a příloh. Mám si to přečíst (TA DRZOST!), a vyplnit (TO SNAD NEMYSLÍ VÁŽNE, NA CO SEM SI JE NAJAL?). Ano, ten capslock byl namístě, mimo to, že se mi vaří krev, tu ještě poskakuju po kanceláři a s křikem házím věci ze stolu o zeď. A nejsem dalek toho si lehnout na zem a začít kolem sebe kopat! Nesnáším, když se po mě něco chce a už vůbec ne vyplňování nějakejch pitomejch formulářů nebo dokonce čtení instrukcí!

9. Mno. Napsal sem jim, že pokud mi nejsou schopni ty instrukce napsat na jednu stránku v maximálně deseti stručných odstavcích, sou to idioti který si svejch 350 dolarů na hodinu nejenže nezaslouží, ale ani je nedostanou.  A že sem si je najal, abych se zbavil té otravné povinnosti něco dělat sám a v případě že tomu porozuměli jinak mají jít se svou nabídkou služeb o dům dál.

10. Uctivě se omluvili a pravili že mi rádi všechno vysvětlí po telefonu, ale že na to aby mohli moje daně zpracovat prostě určitou mojí součinnost potřebujou.  Prásknul sem jim telefonem a zvažuju že na ně zavolám albánskou mafii aby jim lépe vysvětlila, jak si to představuju. Tomu blábolu co mi poslali totiž eště navíc vůbec nejde rozumět. Člověk  tak aby si najal  nejen hitmana a čističe,  co vykomunikujou tu kooperaci, ale eště právníka a dalšího daňaře,  co mu ten blábol přeloží a vysvětlí?? Pak mě napadla spásná myšlenka. Svejm americkejm účetním dám číslo na své evropské účetní a ať si to kucí vyřeší mezi sebou a mě do toho vůbec netahaj. A běda jim, jestli mi pošlou eště jeden otravnej email a za pár měsíců nepřijde vratka i z USA. Poletí na hodinu. Do pekla, kam patří, do kotle hned vedle advokátů.

7 komentářů u „Krutomýval: účetní vs. právník

  1. Ber to jako zátěžovou zkoužku pro případ, až tvůj synátor bude od tebe něco chtít.. …třeba prachy. Určitě by nevypadalo dobře, abys jako rodič sebou před ním praštil na zem a kopal kolem sebe.

  2. Teď jsem se malinko urazila. Tak obsedantně kompulsivní porucha říkáš, jo? Hrabání v detailech… Sakryš, že bych si sehnala psychiatra? 🙂
    Řekla bych, že máme ledacos splečného. Lidi nás zrovna extra nemilujou, dost si jich myslí, že jsme gauneři a šejdíři, a přitom vždycky přijdou, když je malér a teče jim do pantoflí.
    Jo, a za třistapade babek za hodinu jsem ochotná vytřídit i ty obaly od bonbonů:)

  3. Je to fakt (fucked) divne, co sa to s Americanmi naraz pre par posratych unikov z nepriznanych dani v Europe deje. Ako keby tych par halierov mohlo vsetko poondene zachranit! Tu (Svajciarsko) mozme o tom balady spievat a je tu uz hromada amikov, ktory sa boja vratit, resp. niekdy nevratia domov! Plus ta malichernost k tomu!

    O zasitych kontach tu ani nehovorim, masova panika. Sebaudavanie. Hovadiny.

  4. Ano slovo daně dokáží z člověkem dělat věci. Se mnou určitě, zvlášť když nesnáším cokoli co se točí kolem čísel a práce s nimi. Boužel ovšem občas (čtyřikrát + jednou) za rok se k tomu musím dokopat a už tak dost napjatá rodinná atmosféra se stává silně výbušnou a den co den hrozící rozvodem…..ovšem pak si vzpomenu na ty šílený poplatky který se musí při žádosti skládat tak zase rychle vychladnu…..a skřípajíc zuby připravuji podklady dál…

  5. very true story. i for one encountered this. and realised that once the water has sipped through your fingers back into the pool. Early last 10 years, Brussels sued Philip Morris for secretly encouraging the smuggling of its personal cigarettes. The case was settled in 2004, together with the lawsuit dropped in trade for $1.twenty five billion and a pledge to cooperate with OLAF, the EU

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *