Krutomýval: miluju tě, má lásko…

1. Je to tak. Moje pocity se nedají vyjádřit jinak, než tímhle patetickým výkřikem: miluju tě! A nejlépe několikrát a nahlas zopakovaným.

2. Že to je láska sem pochopil dnes. Tedy právě teď. V šest ráno. Byl sem totiž hrozně šťastný. Tak nějak podobně jako na koksu, ale přitom  mimořádně střízliv.

3. Ale jak jinak si vysvětlit, že člověk co se právě probudil, notabene v nechutných šest ráno,  s vyhlídkama na to, že musí jít do té smrduté práce, se cítí naprosto a zcela šťastný?

4. Ano, musí to být láska.

5. Já na to projevování emocí, natož už pak emocí velkých moc nejsem, ale prostě když je něco silnější než já, proč tomu bránit?

6. To, že to je láska mi naznačuje i taková ta již teď se mi do mysli vkrádající obava o to, že to nevydrží „navěky„. To sem také nikdy předtím necítil. To pnutí „hlavně aby to vydrželo„, natož „až na věčnost, dokud nás smrt nerozdělí“.

7. Teď je ovšem všechno jinak. Du spát a sem šťastný, vstávám a sem šťastný, a eště navíc sem díky tomu všemu asi i daleko produktivnější, takže v práce sedím za  monitorem a nic nedělám stejně jako jindy, ale zato daleko efektivněji.

8.  Taky mám tendence o svém stavu pořád někomu vykládat. Znáte to? Na jakoukoliv otázku se člověku chce odpovědět s tím úchylně šťastným výrazem ve tváři a  popisováním svého štěstí.

9. Což všechny začne brzo srát, garantuju, tak si ty bláboly radši nechte pro sebe.

10. Ale vám, mým věrným čtenářům to snad ještě jednou říct můžu: sem děsně zamilovaný. Miluju svůj euroamerický jetlag. Nic lepšího sem v životě nezažil, než když se člověk probudí v pět ráno s pocitem do růžova vyspaného mimina, totiž, a zjistí že má eště pár hodin, než něco „musí„. No řekněte, nezní to jako ráj na zemi? Já myslím že jo. A proto si svého miláčka budu eště těch pár týdnů hýčkat, než se mi zase rozplyne pod rukama.  A tedy všem těm, co někoho milují, doporučuju to samé: hýčkat a užívat si.  Případně připoutat za nohu ke stolu nebo dát do klece. Kdybych moh, tak to se svým jetlagem samozřejmě udělám. Protože bez něj je život o poznání složitější. Ale on se, mrcha jedna, nedá uchopit. Tak hodně štěstí těm, jejichž objekt zájmu je hmotný a trvalý. Máte mojí bledou závist!

15 komentářů u „Krutomýval: miluju tě, má lásko…

  1. Musela jsem si přiznat svou sníženou bystrost a jetlag si vygooglit. Nemáš courat sem tam přes oceán:) Předpokládám, že tahle láska ti moc dlouho nevydrží.

    1. a mas pravdu (jako obvykle). uz mi pomalu utika pod prstama. dnes sem se uz nevzbudil v paradnich pet tricet ale v sest tricet… do konce tydne to bude vsechno zase v hajzlu!

      Ale byl to peknej tejden…. 🙂 … ted zas budu na vsechny protivnejsi, chudak sekretarka….

  2. Mě napadlo, žes přišel k nějakýmu megabalíku prachů krz dědictví, tak že takhle miluješ toho, kdo ti ty prachy odkázal a po zmínce o koksu mě ještě napadlo, žes objevil nějakou novou príma drogu, ale co tys ještě nevyzkoušel? Kyselinu z baterií? Lízání žab???

    1. tvuj komentar me pobavil. diky, to se takhle po ranu v praci hodi. 🙂

      ….a ted mne omluv, mam tu nejake zaby na vylizani…. 😉

    1. A je po srande. Jet lag je over. A ja sem se zase rano vyhrabaval z postele jak troska. Chjo!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *