Krutomýval: hospodyňkou za 7 dolarů?!

1. Jak si možná někteří z vás pamatují, přes veškeré své marné sliby sem se na sklonku minulého roku znovu neudržel, a pustil se do neodborného, upachtěného a celkově nevyvedeného kulinaření.

2. Z důvodu, který mi teď už uniká (a to, abych po sobě mohl číst svůj vlastní předchozí článek po mě nemůžete chtít) sem se vrhl na výrobu palačinek. Z dnešního pohledu to bylo čiré zoufalství, samozřejmě. Když neumím smíchat zeleninu na salát, tak palačinkář ze mě nebude asi tuplem.

3.  Jelikož se většinou stravuju po restauracích,  tal nejenže běžně nevařím, ale ingredience ani moc nekupuju. Včera sem tedy asi po čtvrt roce zavítal znovu do obchodu s jídlem. Mražené tvarohové knedlíky v Americe neseženu, a od toho, abych je znovu vytvářel doma, jako před lety (ježišmarja, už sou to fakt dva roky?) mě odrazují všechny moje domácí pokusy o to vytvořit něco poživatelného a nezranit se.

4. Takže sem šel po tom, co sem si dokázal představit, že doma zpracuju aniž bych nákup, byt, nebo sebe zcela zprznil.

5. Šmátl sem tedy po nějakém francouzském sýru (odkrojit kus hmoty z obdélníku snad eště dokážu), a pak šel k sekci s ovocem pro víno. Vedle vína mě zaujaly i maliny. Sáhl sem po krabičce a chystal se jít k pokladně.

6. Když tu náhle vedle krabiček s malinama a jahodama vidím igelitovej sáček s nápisem „10 hotových francouzských palačinek„. „Ready to eat“. Sáhl sem po tom a pročetl si nápis na obalu podrobněji. A chytl mě vztek.

7. Zdá se, že pokrok došel tak daleko, že za 7 dolarů si člověk může koupit už předpřipravenou palačinku, kterou „jen naplníte„.

8. Vzhledem k tomu, že se v práci setkávám s technologiema, který dokážou rozeznat obličej potenciálního kriminálníka v davu, poznat emoce podle typu šklebu, a předpovědět směr útoku u nadrženého chrousta dle neobvyklého zakřivení jeho vrásek na tykadlech, nemělo by mě šokovat, že civilizace ve svém pokroku dospěla tak daleko, že umí smíchat vajčka, mouku a mlíko, usmažit to a pak prodávat jako celotovar zoufalcům, co by to nezvládli sami.

9. To co mě vytočilo do běla, ruda a fialova, bylo, že sem to nezjistil dřív. Už přes rok sem doma mohl jíst palačinky kdykoliv se mi zachtělo, bez toho že bych si je musel potupně sám vařit, nebo se spoléhat na to, že na ně budu mít chuť zrovna v situaci, kdy mám u sebe dámskou návštěvu.  O kolik palačinkových hodů sem já tak přišel?

10. Za trest sem si je samozřejmě nekoupil. Nebudu totiž podporovat mužskou lennost a neschopnost. Kdo chce palačinky, musí si je bejt schopnej taky sám uklohnit, jako správnej chlap.

12 komentářů u „Krutomýval: hospodyňkou za 7 dolarů?!

  1. Mně to přijde jako pár měsíců. Taky se musím zamyslet nad svým životem. A odjet někam na 2 roky, kde nebudu nic dělat a předstírat práci 🙂 I když si myslím, že Ďáblův Mýval je dosti dobrý v tom, co dělá. Včetně předstírání.

    1. no, precijen, predstirani je jeden z hlavnich predmetu na pravnicke fakulte. a z toho sem jedineho nepropadl, tak sem rad, ze ta jednicka nese sve ovoce 🙂

  2. Vcerajsi nastup jari signalizuje, ze uz je tretina noveho roku za nami. Preboha! Ako to je v tom jednom afroamerikanskom blues spievane? „…boze, otocte klicem ve dverich!“
    (V devadesati umrela mi moje stara, …byla ziva jen cigarama…nejsu o nic mladsi nez ta moje stara dama, byla ziva jen cigarama…) Tak nejako to tam je, presne si to uz nepamätam, to je urcite viac nez dva roky, co som to este ovladal.

      1. Tiez sa vratil. Dokonca s prvymi hromami a bleskami ozajstny „miniblizzard“. Nastastie sneh zostal lezat asi trisat minut, stacilo na par urazov na zladeovatelych dialniciach. Z dvdsatri stupnov na tri a po (Celsia). Radost:-)

  3. Dva roky….je to hodně nebo moc? Já sama se zhrozila že to tak letí….myslím že bys měl překousnout svůj vztek a ty palačinky si začít kupovat. Pokud bude tvoje frustrace z toho, že neumíš vytvořit vlastníma packama tvar držící a chutné palačinky,( což já tedy stále nechápu, protože opravdu nevidím na nich nic tak těžkého), neustále zvyšovat mohlo by se to na tobě nepěkně podepsat. A za klid v duši a zdravý rozum těch sedm doláčů si myslím stojí….nebo ne?

    1. jo, to si dobre popsala. maximum co se mi povedlo bylo bud „tvar jaktakz drzici“ nebo „jaktakz pozivatelne“ (chutne by byl zbytecny eufemismus). jak to vy zeny dokazete skloubit dohromady, mi neni jasne….

  4. Palačinky jsou jediné jídlo, které zvládá udělat SAMA moje 15 tiletá dcera s AS a na ni je to maximální výkon, protože ona jinak nic nedělá! Takže to dáš:-) A když ne, tak chci reportáž na blog i s fotkama!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *