Krutomýval: open se za mě

1. Sedla si za stůl a těkala očima po kuchyni. Když mluvila, nebo jsem se na ní koukal, začala si levou rukou zakrývat rty. Nebylo mi jasné proč. Až později jsem se dozvěděl, že nechtěla, abych viděl její úsměv.

2. Jakoby nevěděla, co jí čeká a o co tady půjde. Snažila se mi nabídnout nějaké služby. Prý mi udělá snídani, nebo večeři. Jak chci. Nechtěl jsem ani snídani, ani večeři, chtěl jsem aby si přestala maskovat úsměv.

3. Seděla na zadním sedadle auta a upřeně se koukala na řidiče přes zpětné zrcátko. Pohled jsem jí opětoval a přitom se na ní usmál. Neucukla, ale sedla si na levou ruku, asi aby jí ta impulsivně nevyjela k ústům a nezakryla si jí rty. Tak jsme se totiž domluvili. Její úsměv a rty již patří mně.

4. Líbilo se mi, že má v kabelce to vodítko, které jsem jí koupil. Stahovací obojek, řetěz a červené látkové držátko. Když jsem ho kupoval, prodavačka se mě zeptala jestli mám hodného psa.

5. Baví mne jak cuká pohledem. Trvalo mi týden podávání cukru na dlani, než si odvykla dávat ruku před pusu nebo zadržovat úsměv. Na těkavost pohledu to bude ještě chtít nějakou extra dobu.

6. Vím, že život v kleci musel být těžký. U mě bude běhat na volno.

7. Neuteče mi ale?

8. Dnes je to půl roku. Přichází další test.  Vezmu jí ven a chci aby se chovala radostně. I když tam nejsem.  Z dálky jí pozoruji.  Dělá malé krůčky tam a zpět, a opět nejistě klopí oči. Co jsme se to učili?

9. Dnes je to rok.  Má celý den volno. Nechávám jí sledovat najatou sílou, aby mne necítila. Report zpátky přichází čistý.  Hodná holčička.

10. Přestala mě bavit.

16 komentářů u „Krutomýval: open se za mě

  1. Napsané opravdu krásně zajímavě, nicméně si lámu hlavu, co tím umělec chtěl naznačit.
    Koupil si snad muslimku? Jiné, inteligentnější vysvětlení mě fakt nenapadá.
    A další na přání vyžádaný díl mě už úplně zmátl. Asi nějak stárnu…♥♥♥. Že poskytneš nevědoucí Broučkobijce vysvětlení, viď?

    1. nech se prekvapit v dalsich kapitolach ti to jiste docvakne…trocha napeti mezitim neuskodi….

    1. oh la la, takova hezka otazka. Ale necekas ze ti poskytnu primocarnou odpoved, vid? pockej jeste tak 5 kapitol a pak to bude zjevne. Ale jiz ted je ti, chytremu bloudovi jiste jasne, ze to je hratka s uslovim „open sesame“…. ze by to smerovalo k otevreni klicky? kterou chci aby nekdo otevrel za me? nebo otevreni se novym obzorum? nebo neco uplne jineho? hmm, to bude napinave cekani….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *