Krutomýval: sleďárna v ohrožení!

1. Nedávno kolega o slečně, co uklízí v Burger Kingovi za rohem od kanceláře, kam se oba občas uchylujeme jako do nejlepší zašívárny – protože tam nás, obossované arogantní právníky, nikdo hledat nebude-,  vyřkl že „má sleďárnu na celý hejno sleďů„.

2. Nikdy sem ten výraz o lidském zadku říct neslyšel, a ta holka mi nepřišla že by měla prdel nějak extra velkou, ať už na sledě, nebo na jinou pažravou čeleď. Ale takovou spíš pěkně klenutou a tvarovanou. Takže sem jen pokýval a oblízl se, páč takový zadky já rád. Pro zajímavost, v angličtině je hejno herinků „school of herrings“ tedy kolega prohlásil „her ass’d get an entire school of herrings „.

3. Zjistil sem, že se mi představa spojovat sledě s pozadím  lidského těla velmi zalíbila,  ale pouze v češtině, která je tak krásná, že mi nabídla slovo „sleďárna„, a to sem někde v podvědomí začal ihned používat pro označení zadků. Jakýchkoliv. Malých, velkých, bílých, černých, pevných, rozteklých, mužských, ženských, prostě všechny prdele byly najednou sleďárny.

4. Když sem to pak sdílel se svým českým kamarádem anesteziologem, řekl: „počkej, ale není sleďárna spíš vagína„? A nastala dvouhodinová debata na téma, čemu tak vlastně říkat. Vyhrál sem jí s tím, že  sleďárna z principu věci musí bejt studená, a ženy mají vaginy teplé a zadky studené, takže je to jasné.

5. No ale rád bych se vrátil k nadpisu tohoto článku a faktu, že MOJE vlastní sleďárna (pojem možno používat i na muže, jak je zjevné) byla nedávno v akutním ohrožení, a to sice když sem před pár týdny na JFK vyndal z kufru níže vyfocený přístroj a snažil se ouniformovanému úřednímu šemíkovi vysvětlit, že mašina nepodléha smlouvě o vývozu zbraní, neboť to není zbraň, ale laboratorní spektometr, kterým se dají ladit lejzry.

6. A to všechno tak, abych neřekl slovo „lejzr“ ani „zbraň“ , protože to by bezpochyby způsobilo, že má vlastní nebohá sleďárna by byla okamžitě přestěhována na vojenskou základnu na Kubě. A nejprve hned na JFK a jistě pak i v Guantanamu by moje křehká nezprzněná a mnoha činkama-zatížených dřepů vysoustruhovaná sleďárnička podrobena řadám externích  útoků vyholených a mozkuprostých halibutů, co to tam vedou, a zajisté časem i interních inspekcí od ovousených a Islám uznávajících lachtanů, co se tam se mnou budou spoluvězňit.

7. A takový výhled se mi pranic nelíbil. Vytáhl sem tedy tu nejlepší ze svých karet zvanou „sem právník„. Většinou funguje lépe než platinovka, ale tady to nějak nemělo kýžený výsledek. Šemík pravil ať držím hubu, rozkročím a rozpažím. Šlo evidentne do tuhého.

8. Jak mě tak hloubkově šacovali, potírali různejma lakmusově nevypadajícíma papírkama (prej na zjištění kontaktu s výbušninama a drogama), posypávali práškem, a osvicovali ultrafialovým světlem, a celá procedura se nebezpečně rychle přibližovala k větě: „sundejte si kalhoty a ohněte se„, napadla mě spásná myšlenka: navrhnout, že ten krám nikam převážet nechci a že ho ihned vyvezu mimo prostory letiště a na všechno zapomeneme.

9. Světe div se, po další hodině pohovorů na téma „o co mi šlo“ a podepsání asi tří tuctů dokumentů, kde sem se musel vzdát nejrůznějších současných, minulých i budoucích práv, a přislíbit americké vládě doživotní přístup ke svému pasu, účtu, domovu i sleďárně, sem byl, (ódíkyvelkýmanitou), propuštěn (rozuměj: vykopnut) z letiště i s tou plechoidní vobludou. Kerou mě původně požádal šílený kamarád co pracuje pro Evropskou Vesmírnou Agenturu a ve volném čase si doma staví mírumilovné ladičky lejzrů, abych mu dovezl do Evropy (páč transfer od prodejce z Ebay by byl značně drahý). Debil. Až ho příště uvidím, tak mu do jeho sleďárny strčím svojí martensku a to prosím s pečlivým rozběhem a korporátním nadšením.

10. Když sem se pak za týden v práci potkal se svým sleďotvorným kolegou, a vyprávěl mu, jak mi nechtěně obohatil slovník v mém rodném jazyce o báječné slovo „sleďárna“, hrozne se divil. Vyšlo najevo, že sem ho původne špatně pochopil. To označení nebylo pro „velikost/kvalitu prdele“ jak sem si myslel, ale pro to, jak byla ta slečna mladá. Páč „herring“ je slangové označení pro pedofila, a „her ass would get a whole school of herings“ znamenalo „tahle roštěnka musí přitahovat hordu pedofilů„. Mnojono. Ale pro mě už je sleďárna sleďárna, a hlavní je, že  ta moje byla prozatím uchráněna od invazivních vstupů cizích vojsk. Přeju vám to samé. A hezký víkend.

spectraktady je ilustrativne jeden generickej

A pro lepší představu toho co sem pašoval (38 kilo šrotu, a cca 90cm na vejšku) zde je i ten konkrétní a zcela neškodnej máslostroj.

Včetně vnitřku s hrozivě vypadajícím nicméně zcela mírumilovným červeným drátkem, který sem nápomocně nabízel i demonstrativně na místě přestřihnout, aby bylo jasné, že to je neškodná mašinka. Neuspěl sem. Lidi sou divný. Zvláštěpak na letištích.nezbraninside

no nenechali byste mě proletět? Dyť  je jasné že to je jen chlapská hračka.nezbran

8 komentářů u „Krutomýval: sleďárna v ohrožení!

    1. rozmerove nejsi daleko od pravdy. diky tomu ze litam prvni tridou sem mel moznost mit rozmerne a nadvahove zavazadlo bez doplatku, tudiz rozmery a kilogramy nehraly roli. Obsah ovsem ano.

  1. Souhlasím s tebou, že sleďárna z principu musí být studená, ale neměli bychom zapomínat na teplé sledě :-).

  2. 😀 tohle jestli je pravda (aspoň zčásti), tak se fakt musím smát. A lekce angličtiny se hodí, tohle se člověk ve škole nenaučí.

  3. Ježišimarjá, tos měl kejdu, že tě rovnou nezastřelili.. ty „anarchisto“. Tohle táhnout do letadla na to musí bejt opravdu talent…♥♥♥

    1. nevim co je kejda, narazis na stav vyprazdnovani a konsistenci exrementu? to sem myslim nemel…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *