Krutomýval: proč ze mě nebude ilustrátor?

1. no hlavně asi díky tomu, že nemám dostatečný talent a neumím nijak zvláště kreslit.

2. Ale hned za tímhle důvodem je ten další a tím je: prudérnost společnosti.

3. Poslední dobou rád kreslím. Nedokážu moc vysvětlit jak k tomu došlo, ani proč mě to tak baví, nicméně současný stav je takový, že většinou každý den aspoň hodinu kreslím. Vyloženě co mi přijde pod ruku a na mysl, nebo různé fantasmagorie. Zřejmě filtrace mozku? Nebo už ten nádor na mozku naplněném tvůrčím ejakulátem?

4. Ať je za tím co cokoiv, výsledkem je, že tvořím různě více či méně povedené malůvky.

5. No a tu a tam je někomu ukážu, a tu a tam někdo vyjádří přání, abych mu nakreslil něco na zakázku. Například jako dárek někomu z rodiny, nebo pomstu šéfovi. Nesoudím nikoho, jen kreslím.

6. No a když mi za to jednou byly nabídnuté i peníze, řekl sem si: ehhle, co kdybych svá veledíla prodával?

7. Inu, a protože sem muž nejen hamižnosti ale i činu, porozhlídl sem se po internetech abych našel to pravé prodejní místo. To sem našel, vytvořil si tam účet, a vystavil svá díla a nabídku kreslit na zakázku.

8.  První pár dnů se nic nedělo. Můj profil nenavšítivili téměž žádný lidé. Nevšímal sem si toho, páč mi bylo rečeno, že to je normální. Jen sem postupně přidával do svého „portfoila“ další a další kresby.

9. Asi po třech dnech se náhle začala prudce zvedat čísla návštěvnosti. To mě samozřejmě potěšilo, a jak už je mým zvykem, viděl sem se coby umelěc roku vystavující přítí rok v Metropolitním muzeu u Central Parku.

10. Ale co čert nechtěl, dnes sem se dozvěděl, že náhlý nárust čísel nesouvisel s ohromující kvalitou mé umělecké práce, jak sem se, pochopitelně, domníval, nýbrž s faktem, že moje díla kdosi označil za pohoršující, dekadentní a celkově urážlivé, a svolal na mě revizní komisi, která mi dneska profil smázla a tím mě ocejchovala coby úchyla. Nechápu. Vždyt přeci mé kresbičky sou vyloženě hravé a sladké. Nebo ne? Posuďte sami:

EntermeMonday EntermeThusday EntermeWednesdaygreenroompolishcom.gr greenroompolishgreengreenroomposter2

igiveumyheart.spring igiveumyheartautumn igiveumyheartsummer mothersdaywisheschainsaw mothersdaywishesdeath mothersdaywishesHoC swissmisscoming swissmissisdone swissmisspain zitbrno

gerardsdreamgerarddream3gerarddream2gerardkomiks1eroticart

 

4 komentáře u „Krutomýval: proč ze mě nebude ilustrátor?

  1. Bože, to je výborný! Chtěla jsem ti, po přeřčtení první části, napsat “ vítej v mém světě“, ale ty jsi na ještě vyšším levelu, zdá se. Každopádně jsou galerie, kde by se toho nebáli.. Vzpomněla jsem si na 18+ výstavu K. Saudka… Mývale, co ty vlastně neumíš?:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *