Krutomýval: krvavý penis versus drzá žena

1. Moc často se mi nestává, že by mi ženy v něčem odporovaly. Pomineme-li počáteční rádoby-upejpání a podobné falešné tanečky, „ne“ prakticky z ženských úst neslyším.  Proč taky. Správná žena si totiž konverzačně vystačí s úsměvem a souhlasným pokyvováním. Vše navíc je zbytečné, trapné a navýsost obtěžující.

2.  Dost mě tedy překvapilo, když Zlatomuška, kterou sem s sebou milostivě vzal na výlet za uměním (nejprve sme jeli do Portlandu a pak do Seattlu, podívat se co nabízí místní kulturní scéna), se mi dnes odvděčila tím, že na moje ať mě laskavě nechá chvíli bejt, zpupně řekla „ne„.  A ani přes několikero opakování mé žádosti ze svého drze pronášeného „ne“ nechtěla ustoupit.

3. Stalo se to celé asi takhle: sme už tejden na tomhle parádním výletu. Buď lozíme po galeriích, nebo vodopádech, případně v Seattlu okukujeme lososy a na různejch vernisážích se mícháme mezi místní zhulený hipíky. A ve čtvrtek sem na jedné výstavě v Portlandu konečně ukázal na obraz, který mi padl nejvíc do oka. A o pár minut později už sem se s ním vláčel na hotel.

4.  Obraz se jmenuje „bloody penis„. Tedy krvavý penis. Jeho autor se u instalace dokonce sám nalézal a tak mi poskytl i vyprávěnku o tom, jak obraz vznikl.  Paráda. Žeru jak obraz samotný, i ten příběh.  Ukájím se tím, že si obraz, který v každém normálním člověku vzbuzuje trochu hrůzy přinesu zejtra s sebou v NYC do kanceláře, kde si ho pověsím natruc tomu, že všichni ostatní mají v kancelářím maximálně tak plakáty na téma jak báječné je být týmový hráč a podobné zvratky.

5. Jenže všichni víme, že sem srab, takže krvavý péro chlápka co jakoby vypadl z texaského masakru motorovou pilou, bude viset u mě v obejváku. Ale to je nakonec taky dobrý, ne?

6. Problém je, že ta věc je šíleně obří. Má přes metr dvacet na šířku a víc jak metr padesát na výšku. Takže do letadla s tím jen tak nastoupit bude možná trochu problém. Šel sem se dnes poradit do Fedexu jak to zabalit a jestli by mi to zpátky na východní pobřeží rači nepřevezli sami. Ale neměli, šmejdi, dostatečně velký krabice,  kdo by to čekal.

7. Tak sme se Zlatomuškou seděli odpoledně v autě před Fedexem a já sem přemejšlel, jak nejlépe krvavý penis dostat do New Yorku. A ideálně bez úhony. A Zlatomuška měla pocit, že musí být něčím přínosná, takže trvala na tom, že mi bude v přemejšlení a řešení pomáhat.

8. Ale kdo to kdy slyšel, aby ženský kvalitně přemýšlely nebo snad pomáhaly, navíc copak já, pán tvorstva, nějakou pomoc potřebuju? Tak sem jí slušně požádal, ať mě nechá bejt a de si po svejch, že si to vyřeším sám. A pak došlo na to drzé „Ne„.  Zopakoval sem své přání etě třikrát, ale ani jedna odpověd se nelišila od té první.

9. Přiznávám, že mě to trochu vykolejilo. Zatvrdil sem se tedy také a zvažoval, že jí prostě násilím vyšoupnu z auta. Ale tvářila se děsně sveřepě a opakovala, že „mi chce s tím pomoct“. Nechápal sem proč. Po pár dotazech z ní vylezlo, že překážky přeci máme řešit „spolu„.

10. No zkrátím to. Jen zázrakem sem jí jednu nefláknul.  Došlo mi totiž, že nás bere jako nějakou jednotku. A to se mi samozřejmě pranic nelíbí.  Ale nechtěl sem se hádat, tak sem jen mlčel a dál si řešil svůj palčivější problém. Ano, krvavý penis. Během několika okamžiků sem na řešení přišel, všechno si ošéfoval, a obraz připravil k expedici. Takže to bychom měli. Ale teď mě čeká daleko svízelnejší hádanka, než „jak přepravit monstrobraz teroristicky působícího umění na téma krvácejících genitálií“ letadlem. A to sice: jak vysvětlit křehké ženě, co s ní již nemálo měsíců pospávám a cestuji, že jediné, co chci „řešit spolu“ je její  mě zcela nepochopitelná a směšná nechuť k análnímu sexu? To teda fakt nevím. Ale aspoň mám čupr-dupr novej kus umění do bytu, a to je momentálně důležitější.

obraz

20 komentářů u „Krutomýval: krvavý penis versus drzá žena

    1. rad ti poslu kvalitni foto aby sis to mohla velkoformatove vytisknout a potapetovat tim cely svuj pribytek 🙂

      1. Takovou lelkorysost nemohu přijmout, měla bych pocit, že tohle neomšelé umění přímo zlehčuji, když bych ho degradovala na pouhá fota. Ale znovu oceňuji tvůj charakter, jak myslíš na druhé, neb probudit se ráno a první co by člověk ( tedy já ) viděl, když otevře své oči, by bylo nezpočitatelné množství penisů..

  1. No, jak to říct. Mně se ten obraz líbí. Modernu nijak extra nemusím, ale tohle je tak divný, až je to dobrý.
    Jakže jsi umění přepravil?

    1. no preprava byl DESNEJ porod. Fedex na to nemel krabice, (coz me fakt sokovalo) ze prej to je moc velky a bez krabice to vzit nechtel. Takze sem se musel v nedeli dopatrat nejakeho otevreneho obchodu s obrima krabicema (svete div se, jeden sem fakt nasel), zabalit si to sam a pak Fedexu ukazat vztycenej prostrednicek, protoze zabaleny mi to vzali uz i do letadla, akorat za mensi poplatek kvuli tomu jak olbrimi to bylo.

      Oblepil sem to napisama „krehke“a „pozor leopard“ a prekvapive to doletelo v poradku. Ted este objednat stryce Podgera aby mi to povesil (copak ja umim zatlouct hrebik??) a je to.

  2. No vida, jen škoda že po rozbalení na krabici zůstaly barvy vlasů, penisu a jistě blankytně modrý oči..ale snad to amíci nepoznaj ;-).
    Ale dobrý námět na druhý obraz..

      1. Že zrovna tys to nepobral? Vidím, že tvoje starosti ti poněkud zastiňují ostrovtip…Znamená to, že vlasy a oči se obtiskly na krabici, z čehož by s americkým klidem mohlo být další neomšelé dílko…Bylo mi ctí…

        1. porad tomu nerozumim. jako ze sem nekoho zabil a pribalil do te krabice s obrazem??

          hele zrovna sem odeslal svoje danove priznani mistnim uradum, uznavam ze moje mozkova kapacita je znacne ochromena 🙂

              1. Pořád..? Ale Valin ho vysvětlila přesně, takže tak :
                …vezmi čerstvě namalovaný obraz
                …zabal do kartonu a pošli třeba „kamsi“
                …na místě „kamsi“ ho vybal z kartonu a máš obrazy dva
                …ten svůj si pověsíš ve své kanceláři
                …ten druhý (obtisk na kartonu) odneseš do popelnice
                …a kocháš se parádním dílem nevěda že polovina skončila v koši
                Tak mi totiž to dílo připadá 🙂 Hezké Velikonoce

                1. jo aha. jenze ja tam nikde nepsal ze obraz byl cerstve namalovany. Nebyl. Takze me ani nenapadlo ze by se mel obtiskavat….. zrejme proto se moje myslenky ubiraly jinym smerem.

                  Ale fascinuje me ze Valin vedela jak to myslis…. je zjevne ze proste zeny maji jiny mozek a jine mysleni nez muzi 🙂

                  Tedy zatimco ja myslel na vrazdu a mrtvolu jejiz vlasy a oci se prilepily na krabici (fuj), tak zeny mluvily o koncepci mnozeni umeni pomoci metody otisku. 🙂

                  Typicky priklad toho proc si ta dve pohlavi nikdy nemuzou rozumet 😀

                  Ale zajimalo by me jak tomu komentari rozumel este nejaky jiny muz, treba Cerf nebo Nicolas. Mozna sem akorat ja psychopat? Nevylucuji 🙂

  3. Parádní záležitost. Viděl jsem pár podobných obrazů mladých umělců z Východní Evropy. A je tam jeden rozdíl. Penis zabírá 85% plochy obrazu a pak je tam titerna postavička muze/malíře:-)

  4. To je umění? Aha, děkuji za poučení. Nic pro moji romantickou duši. Tady bych se zmohla jen na udivený pohled, nikoliv na úsměv a souhlasné pokyvování:-P

    1. hehe, nejsi jedina kdo rekl presne tuhle vetu pote co obraz spatril. Nj, vy zeny ste tak sugestibilni 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *