Krutomýval: proč zrovna já??!?

1. Tak už je to asi tady. To, o čem sem doposavad jen slýchával od ostatních. Nešťastníků, co už je „to“ potkalo.

2. Mluvím o prvním vážném signálu v životě muže, vypovídajícím o tom, že už není mladík v rozpuku. 

3. Ano.  Prý se to dřív nebo později přihodí každému. A prý to není žádná tragédie. Člověk má mít  nadhled a tak.

4. To se ovšem snadno říká, hůř dělá. Zvláště, když tenhle víkend mě to potkalo poprvé. Něco, čemu sem se dosud jen smál, když to popisovali jiní.

5. O co de? O to, že když sem šel v sobotu kolem páté ráno spát, po skvělé party v Toshi’s Penthouse (tanec na otevřené střeše s parádním výhledem na Empire State Building), šel sem spát sám, protože v taxíku cestou domů mě přepadl pocit, že si lépe užiju klidný spánek, než náruč náruživé modelky, co sem jí sbalil na párty a která se po mě tou dobou už několik minut v taxíku plazila.

6. A já jí ze sebe sundal a hodil k ní domu.  A tam překvapenou nechal a sám odjel k sobě. Protože sem „neměl chuť na sex.“

7.  Už to bylo děsivé zjištění. Ale to sem netušil, že se věci eště můžou zhoršit.

8. Usnul sem asi v půl šestý s pocitem, že šlo jen o chvilkové selhání organismu. A po vyspání budu určitě zas zcela fit. Jaké bylo moje překvapení, když sem se probudil v půl desáté a už nemohl usnout, protože mě tak příšerně bolela hlava, že sem myslel, že mě od smrti z rozskočení lebky na pětiny dělí vteřiny. Doplazil sem se do koupelny a omyl si obličej. V marné naději na to, že to třeba pomůže. Pak sem do sebe naházel nějaké aspiriny a podobné nesmysly a hodil tlamu zpátky do postele. A doufal v zázrak.

9. Jenže zázrak se nekonal. Bylo mi mizerně až asi do 4 odpoledne. Jak je to možné? Nepil sem víc než jindy, nesmažil sem nic neznámého ani v množství co by mělo můj organismus takhle zaskočit. Proč teda mám pocit, že me přejel tým pozemních hokejistek? A ne v tom dobrém slova smyslu?

10. Protože stárnu. Ano, je to tak. To, co bylo v pohodě před deseti nebo eště pěti lety, už najednou taková pohodička není. Brzy mi bude 35. Slyšel sem o tom, že byť se člověk udržuje fyzicky fit a aktivní, a jako chlap vypadá akorát lépe a lépe, na určité úrovni se stejně začne projevovat, že už mu není 20. A jiné prožívání kocoviny je prý jeden z prvních příznaků. Kua, co bude příště? Začnou mi růst chlupy v nose a padat vlasy? To už abych si objednal brokovnici nebo smrtící dávku prášků na spaní. Protože jestli to, co mě čeká po 35tých narozeninách je snížená chuť na sex, pleš na hlavě a kocoviny k nepřežití, tak to abych to do července radši zabalil nějak důstojně sám. Například skokem z Empire State Building. To zní stylově, ne?

7 komentářů u „Krutomýval: proč zrovna já??!?

  1. Až jsem slzu uronila, jsi prostě štvanec. Jedna pohroma větší než druhá.. jak to jenom můžeš vydržet…

  2. Utěšil bych tě takto:
    1. Když mi bylo 30, měl jsem pár let na to, abych se vůbec smířil s myšlenkou, že čas studentských let je pryč.
    2. Ve 33 letech na narozeninovych oslavách všichni mektaji něco o Kristových letech. A kolik toho dokázal. Jenže všichni zapomínají na to, jakého měl Ježíš otce. To se dělají zázraky na pockani velice lehce 🙂
    3. Pokud chlap žije s ženou, začne namísto do sportovní haly chodit nakupovat do IKEA a kromě rostoucí deprese, tě mohlo potkat též rostoucí břicho.
    4. Znenadání ti přijdou zajímavé reklamy na prostředky proti vypadávání vlasů. Za pár let, když klepe 40ka na dveře, už ti přijde zajímavý i účes Bruce Willise.

    5. Pak by tě čekalo dítě. Anebo rozchod. Což je ta lepší varianta. Abys mohl opět nabýt fyzickou kondici se slovy, Jarda Jágr to přeci taky zvládá. Jenže Jarda je evidentně fyzicky úplně v jiné kategorii nebo je mimozemšťan. Naštěstí je zlepšená kondice alespoň znát v posteli se ženami, což potěší většinou obě strany.

    6. Kamarádi znenadání začnou vést hovory o nemocech a kloubních preparátech. Kontakty na doktory se vyměňují častěji než kontakty na lehké děvy v evropských metropolích.

    7. Takže člověk, který je schopen zvládnout muí thai s profikem, přesilu zabijáků a NY NEve běh v mrazu, je v kondici a může jet na Olympiádu.

    1. hele nakupy v Ikee sou moje nocni mura. O tom teda zatim jen slychavam, jak casta je to partnerska aktivita „na cely den“ (!!!!!!) a to se teda radsi fakt vrhnu z nejblizsiho mostu nez bych obetoval svoji sobotu trajdanim po ikee… pokud bych mel nekdy udelat tu chybu a ozenit se, tak tohle bude jeden z dulezitych bodu predmanzelske smlouvy: klidne ji navstevy v Ikee zafinancuju ale doprovod at ode me neceka 🙂

      1. …klidne ji navstevy v Ikee zafinancuju ale doprovod at ode me neceka…TO JE SLOVO CHLAPA. CO taky s chlapem v IKEE, že? Eliška Ikeu miluje a to tam byla jen jednou. Ale strašně by tam zase chtěla. Jen toho sponzora nemá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *