Krutomýval: Milý Synátore X

1. Milý Synátore, dnes si nemůžu odpustit nad tebou zase trochu nepřemýšlet. Ale tentokrát, po minulém záchvatu nečekaně pozitivních emocí, sou moje myšlenky vůči tobě a tvé existenci opět standardně kritické.

2. Jak by to taky mohlo být jinak, když zjevně děláš (ty, nebo jakékoliv děcko) svému okolí tolik starostí?

3. Vem si třeba mě. Jak víš, tak si pěkně hovím v USA na svém vysokém a dobře placeném postu (říkal sem ti, že mi zas přidali?! To je děs, to si mám těma dolarama začít dláždit kuchyň nebo co?) a mám se dobře. Chodím si po večerech na Broadway, do Comedy klubů, na koncerty, na rande, do kina a mám se fajn. Před pár dny sem se dokonce seznámil s poněkud starší nicméně stále osobou ženského pohlaví co mě zaujala primárně tím, jak je bohatá. Pozvala mě k sobě domů na drink, a musím říct že byt na 71 a 5é v horním patře s výhledem na Central park a Frick museum mě fakt zaujal. Paninka co ho sama obývá je ověšená diamantama a zlatem a je jí tak kolem šedesáti (tedy v podstatě za hrobem) takže zvažuju že se jí vetřu do přízně natolik, abych její smrtí svoje jmění zmnohonásobil. Ne, nech si zajít chuť, co si tvrdě vygigoluju, to si taky užiju, i kdyby to všechno mělo jít do stavby molekulárně perverzního mauzolea na mojí počest, až zhebnu.

4. No ale zpět k tobě. Takže prostě já se mám báječně. Kdo se nemá báječně a díky tomu, že pro mě pracuje, tak mě s tím obtěžuje, je jedna moje podřízená. Která má haranty dva. Dvojitá chyba, ano.

5. To je totiž furt něco. Dítě bylo nemocné. Dítě nespalo. Když už spalo a bylo zdravé natolik aby šlo do školy, tak mělo nějaké trouble ve škole. Pokud náhodou bez úhony přežilo aspoň dva dny ve dne i v noci, doma i ve škole, tak nastaly nějaké jiné rušivé podmínky externího charakteru jako uhelné prázdniny, nečekaný outbreak smogu, kolaps rodinného dopravního prostředku, nebo soukromé přistání marťanů před školkou.  Prostě nějaká hovadina znemožňující té matce normálně fungovat se dějě každej tejden.

6. To by se z toho člověk pominul. Už sem jí asi milionkrát chtěl vyhodit. Ale před měsícem, když už zase mělo dítě spalničiky, potničky, nebo mu rostly žábry, tak mi došlo, že to má i nějaká pozitiva.

7. Ten koloběh de totiž asi takhle: Dítě je nefunkční. Matka nemůže pracovat. Matka pečuje o dítě. Matka má výčitky vůči zaměstnavateli a bojí se o práci. Pracuje po večerech zatímco druhou rukou dítěti mění obklady. Dítě se konečně uzdraví. Matka de zpátky do práce. Sžíraná obavama o místo pracuje dvakrát tak než doposavad. Pak má ovšem výčitky, že se dost nevěnuje harantovi. Tímpádem je nucena pracovat efektivněji.

8. Výsledek? Efektivnější zaměstnanec, který toho zvládne víc za méně času  a je příliš vyčerpaný na to aby si stěžoval. Navíc když je polovinu svých dnů v háji protože se musí starat o polorozbité mládě, tak mě míň otravuje celkově.

9. Takže suma sumárum, Bárte, vlastně to, že ste (vy, děti) takové pekelně nesamostatné a vysoce rozbitné entity má asi něco do sebe. Žďímáte své matky do takové míry, že se pak díky vám stávají výkonnějšíma pracovníma jednotkama.  A to je fajn. Pro mě, i pro společnost.

10. Teď by se jen mělo zařídit, aby se vymítily ty lemry co sou rakovinou té slušné části společnosti. A lemrama mám na mysli nepracující matky, co se jen v klidu starají o děti a tyjou z manžela, exmilence, nebo státu. To se musí změnit. Pěkně s nima do fachu. A protože chci tenhle bohulibý pokrok sám podpořit, nepošlu příští dva měsíce tvé matce žádný šek. Ten váš poloruský tabákovym průmyslem dotovaný pidistáteček, ze kterého oba pocházíme, na mě, Bartoloměji, bude stejně krátký v nějakém tom vymáhání. Takže ani nic neriskuju. A to je fajn.

4 komentáře u „Krutomýval: Milý Synátore X

  1. Doufám, že se časem blížeji rozepíšeš o tý obriliantovaný šedesátce a tvých výkonech s ní na prostěradle. To by mi fakt zajímalo. Že bys potom mohl dláždit jak dolarama tak i briliantama a utvořit tak celkem zajímavou mozaikovou kuchyňskou podlahu. Jenom bys nesměl vařit, páč bys o ty brilianty mohl zakopávat…☻☺☻

    1. na prosteradlo zatim nedoslo. ale uznavam verejne ze sme se videli este jednou. a ano, ze sem ji poslal maly darek. ano, sem zatracena kurva, sleduju tim vlastni agendu.. co nadelas, tak je to s nama chlapama skoro vzdycky, ne?

      ale treba me v posteli (Nebo nekde jinde) necim prekvapi. kdo vi….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *