Krutomýval: v tomhle městě si už neškrtneš!

1.  Jak si možná někteří z vás pamatují,  než sem se přestěhoval do USA musel sem nějakou dobu žít bez drog a alkoholu v systému, abych prošel náročnou kontrolou ze strany zdejšího zaměstnavatele.

2. Bylo to drsných několik týdnů. A jakmile sem měl tu výslednou zprávu, začal sem chlastat a smažit znova. A možná eště o to víc, abych dohnal ztracený čas. Málem mě to zabilo. Jednu dobu sem měl dokonce i já sám pocit, že to možná přeháním. Ale rychle to přešlo a konzumace se uspokojivě ustálila na únosné normě:  přes pracovní týden několik čar denně, přes víkend vynásobit dvěma a přidat tak půl litru vodky. Tzn.: běžná spotřeba průměrného právníka a muže v Kristových letech. Tedy nihil novi sub sole. 

3. Teď sem se poslední dobou ale zase trochu víc rozchlastal a rozmazlil, a po pár paranoidních incidentech na své straně sem si říkal, že v kontextu svých 35tých narozenin trochu ozdravím svůj životní styl. Budu vedle ethylalkoholu a rostlinných alkaloidů konzumovat  víc vitamínů, aby se to jako nějak kompenzovalo a vše bude ok. Plán dobrej, ne?

4. Jenže. (Ono vždycky přijde nějaké jenže, ne?) Pak přišel šéf s tím, že by mě rád dal jako vedoucího vyšetřování jednoho místního projektu, který zahrnuje nějaké veřejné činitele.  A světe div se, všichni co budou mít přístup do těch vládních budov musí projít hrozně podrobnou kontrolou svého pozadí. Eh, asi ne pozadí ale: zázemí. V praxi to znamená že vám zkontrolujou trestní rejstřík (pocud dobrý), s kým se kamarádíte (kde je důležitý hlavně aby to nebyli členové nějakých rozvratných menšin),  účty (jestli nefinancujete nějakou mafii nebo vice versa) , a ano poslední složka je test na drogy. Kua.

5.  A aby to nebylo jednoduché, a nedalo se tak jednoduše podvádět, tak se tu netestuje z moči, ale z krve a vlasů co vám odeberou přímo na místě. Double kua. Projel sem si seznam látek které mám jako pravidelný uživatel v těle a málem mě vomyli, když sem se dočetl, že benzoylecgonine (odpad z koksu) člověku zůstane v krvi nejméně týden a z vlasů se dá pravidelný uživatel poznat nejméně tři měsíce. No to by se člověk posral. Co teď s tím?

6. Naštěstí je tu strýček Google a v Americe se dá koupit skutečně vše. Tedy i domácí testovací sada malého chemika a detoxikační laboratoř v malém balení. No tak sem to hned zakoupil, a mimořádně mimo svoje zvyky sem si i přečetl návod. Trochu se bojím toho, jak to celé dopadne, protože vzhledem k tomu,  že poseru i tak jednoduchou věc jako přípravu topinky, búhví co bude výsledek faktu, že si budu sám odebírat, testovat a čistit krev.

7. No ale pro peníze se musí trpět, ne? Jo, já sem totiž nezmínil, že za ten projekt mi byly nabídnutý tak strašný prachy, že sem ochoten tohle všechno podstoupit.

8. Testování proběhne první týden v srpnu. To je jen tak tak čas na to abych měl vůbec šanci projít, když si poslední čáru dám dneska, víkend zasvětím detoxikačním procedůrám a následný týden strávím ve slunné Kalifornii na „dovolené„. Kterou je rychlá návštěva rehabilitačního střediska, kde mi pomůžou nezačít z absťáku vraždit, krást nebo se sebevraždit.  V práci sem si na to vzal dovolenou. A na tenhle víkend sem zrušil svoje vystoupení v comedy clubu, protože jít na pódium bez koksu je čirej nesmysl. Navíc budu byzy domácím chemikařením.

9. No a tím se dostáváme k tomu, jak tenhle článek koresponduje s nadpisem. Včera sem volal producentovi, že teda sorry, ale v sobotu nebudu vystupovat. Z blíže nespecifikovaných zdravotních důvodů.  Chápu, že to bylo trochu na poslední chvíli a že spousta komiků je asi nespolehlivých atd, ale doprdele mejch pět minut na pódiu je přeci jednoduše nahraditelnejch, tak sem nechápal, proč na mě 20 minut huláká, že jestli mu to udělám eště někdy, takže si v tomhle městě a oboru už ani neškrtnu.

10. Skoro sem svou detoxikaci pod vlivem toho tlaku odložil a posunul, ale tady de kua o hodiny! Každých dalších 60 minut, kdy nemá můj organismus šanci se čistit zmenšuje pravděpodobnost že za 12 dnů projdu tím testem a dostanu se k projektu, za který si pak budu moct koupit menší opotřebované letadlo. Takže sem si stál za svým, že mě to děsně mrzí, ale že následujících uh, nejméně 10 dní, prostě vystupovat nemůžu. Chtěl vědět proč konkrétně (co je mu do toho?!) a zabředli sme do nepříjemné debaty na téma jestli mám rakovinu nebo něco podobného. Musel sem se hodně držet abych ho neposlal někam. Kdybych byl ženská, tak řeknu že du na potrat a tím by se určitě celá debata elegantně ukončila. Takhle sem jen odmítl blíže specifikovat důvod a vypadám jak debil. Nu což. Koneckonců, člověk co vytáhne chleba z mrazáku, hodí ho do mikrovlnky, poté obratem do toustovače, a diví se že chleba nejenže v topinkovači vzplál, ale eště vyzkratoval celou kuchyň, (hádám proto, že pečivo v mikrovlnce roztálo, led se přeměnil na vodu, která pak ublížila toustovači. Čímž nevím proč – ale – vznikl oheň a následně velkoplošný zkrat), si možná nálepku „debil“ zaslouží.

4 komentáře u „Krutomýval: v tomhle městě si už neškrtneš!

  1. Pro prachy je nutno přinášet oběti, o tom žádná. Jen mě ještě zajímá, jak se vypořádáš se zbytky koksu ve vlasech. Náhle zplešatíš?

  2. Tak ted me fakt zajima jak to dopadne. Nemuzu se dockat pokracovani a prosim detailne ten domaci detox. 😀 drzim palce

  3. Ještě že tohle se mě netýká. Vidíš, jaká je výhoda nepít a nebrat drogy:-P Krásně jsi to popsal, úplně jsem to viděla před očima. Těším se na pokračování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *