Krutomýval: halíř, koleno a Mýval

1. Jak sem před několika týdny zmiňoval, ošklivě sem se potloukl díky incidentu při kterém se střetla gravitace s rozvázanou tkaničkou a příkrým schodištěm.

2. Naštěstí sem se „jen“ trochu pomuchlal a povedlo se mi nic nezlomit, nevypáčit, ani nenatrhnout.

3. Nicméně pravé koleno nenese ten zážitek tak ideálně jak bych si přál, a  nyní po více než měsíci od nehody je již zjevné, že nezůstala bez následku.

4. Pravé koleno je totiž zcela jiného tvaru než (i) bylo původně co pamatuju a (ii) je to levé.

5. Necitím žádnou bolest ani při chůzi ani při sportovní ani jiné činnosti, takže sem až do minulého týdne považoval záležitost za vyřešenou, páč změna tvaru kolenního kloubu a okolních tkání mi přijde jen jako estetická záležitost a já mám momentálně jiné starosti, než řešit, že moje pravé koleno tvarově připomíná Putinovu bradu.

6. Jenže minulý týden sem zjistil, že nejen tvar, ale i vnitřní uspořádání té obasti se zdá být alternováno, a to tak, že tam, kde co si pamatuju byla nějaká kost či kýho výra, je teď pod kůží takový podivný rosůlek, který se na dotek hýbe. Jojo, fuj, fuj.

7. Po asi tříhodinovém zpovídání googlu sem došel k tomu, že se tam po tom pádu udělala „voda„, či nějaká jiná sračka, a internet tvrdí, že se musí vytáhnout.

8. Zkonzultoval sem žáležitost po Skypu eště se svým kamarádem lékařem, který mi potvrdil, že je dost možné, že tentokrát mi google nelže ve snaze donutit mě koupit si dražší rakev.

9. Jenže jít v USA  k doktorovi znaméná přiznat totální systémovou pořážku. Protože tady sou doktoři ve stejné pozici jako u nás právníci. Potenciální bezpáteřní šarlatán, jejižch jedinou motivací při kontaktu s Vámi je zajistit si co největší přínos do fondu „další zbytečná jachta„. A člověk je jim odevzdán, neschopen posoudit, zda to co s ním provádějí je vůbec nutné, natož žádoucí.  A v kombinaci s tím, že každý nádech v ordinaci stojí ubohého pacienta v průměru 200 dolarů je to dostatečně nechutné na to, abych se nebyl ochoten do takové šaškárny zapojit.

10. Prostě doktorům tady dám vydělat jen pokud při tom budu v bezvědomí, bude to proti mé vůli, nebo bude nasnadě, že fakt umírám. Do té doby se ovšem budu držet svých principů. Které bohužel vedou k tomu, že se nyní na Youtube koukám na tutorial na téma „jak si podomácku vytáhnout vodu z kolene“ a říkám si: když to dokáže tenhle Ukrajinec na kameru, tak to by bylo, abych to nedal já, třeba i poslepu. Ale musím počkat do zítřka, až na to vystřízlivím.

9 komentářů u „Krutomýval: halíř, koleno a Mýval

    1. vzhledem k tomu ze manik na videu varoval pred moznosti ochrnuti, bodnes-li to jinam, tak asi jo 🙂

  1. Panejo! „Kýho výra“ mě neskutečně potěšilo, to už se jen tak nevidí!
    Ráda bych ti ale vnutila používání lepších uvozovek (na konci článku je máš, tak proč ne v celém?), protože to, co vidím výše, mi trhá oči. Taky to „díky“ v prvním odstavci mi tam nesedí. Nebo jsi rád, že ti teď zapíchnou obrovskou jehlu do kolene? V horším případě: jsi rád, že si tam tu jehlu zapíchneš sám? A vůbec, sorry, že tě buzeruju 😀 Prostě to mám ráda pořádně!

    1. To vis, jestli si nekdy cetla Durrelluv Mluvici Balik, tak je ti jasne ze sem docasne zaujmul roli Papoucha a poctive vetram malo vencena slova jako Kyho Vyra 🙂

      Ad uvozovky: hele zkus si pracovat prevazne s anglickou klavesnici v aj, a na stridacku s macem a pc, a tu a tam do toho sibovat do cestiny, a bude se ti tohle stavat taky…chapej, ta znamenka ani klavesy nejsou na „svem“ miste. Koncekoncu ja uz ted vlastne ani nevim, kde je „ci“ misto. Do 25 sem byl zvykly na quertz, pak par let na querty, a jeste do toho experiment s dvorakem, takze obcas moje prsty uz nevi co delaji. Ale jestli te to „uklidni“ (hehe), tak si na fakt, ze se mi zhorsuje pravopis (ve vsech jazycich kterejma mluvim ci pisu) stezuji posledni dobou i jini jedinci. Neco se tim, kdyz clovek zacne mluvit a psat v podstate jen v jinem jazyce nez byl x let predtim zvykly asi fakt zmeni. Nastesti moje pozornost a schopnost dlouze se soustredit zustava stale stejna, diky (hehe2) za to 🙂

      Kazdopadne vzhledem k tomu, ze vim, ze to mas rada poradne, ti preci nemuzu tak jednoduse vyhovet, takze zmenim jen ty uvozovky, a to diky za ten bajecny incident tam provokativne necham. Pac kdo by za jehlu v koleni nebyl vdecny, no ne?

      1. Knížku neznám, ale přečtu si ji, i když její popis zní jak parodie na nacismus. Dík za tip.

        Já vím, hned mi bylo jasný, že část problému asi bude v jiný klávesnici, ale já jako puntičkářka bych si to nedokázala omluvit ani tak. Jsem fakt hrozná. A co je na tom nejhorší? Že já jsem tady ta oběť! 😀 Teda kdo ti dělá ten web, že na něm fungujou uvozovky, jak se mu zrovna zachce? I přes všechny chyby jsem ráda, že tady můžu číst stále nový články.

        A už máš někoho na korekci budoucí knihy? Pořád čekám v zástupu!

        Líbí se mi, jak mi stejně jako můj další oblíbenej muž nehodláš jen tak snadno vyjít vstříc. Je mi jasný, že víš, že tím se můj chtíč jenom zvětšuje.

    2. update: a hele, tak ZCELA MIMORADNE neni chyba s tema uvozovkama ve me. To koukas, co? Protoze v editoru mam ty uvozovky spravne. A mel sem uz od zacatku. Ale z nejakeho absurdniho duvodu se to na te strance zobrazuje spatne. Zajimave. To budu muset prosetrit. Takze zatim nemuzu slouzit ani s tema uvozovkama, sorry….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *