Krutomýval: Milý Synátore (VII)

1. Synu, tak prej ti v pondělí budou 3 měsíce. Netušil sem, že to je něčím významné, ale podle počtu smsek, ve kterých mi to tvoje matka sděluje, a mmsek, kde je zachycenej tvůj stále ještě krtkokrysu nejvíc připomínající ksicht, s dovětky „podívej jak ti je podobný a to mu je teprve čtvrt roku“ usuzuju, že de zase o prachy.

2. Achjo. Že já si nenechal podvázat chámovody hned jak sem zjistil že nějaký existujou. Na to teď budu do smrti doplácet.

3. Tvoje nechutně agilní matka navíc požaduje, abych jí zaslal nějaké fotky ze svého „čtvrtroku„, že by je ráda vzájemně porovnala na tvých pondělních čtvrtnarozeninách. Barte, já ti fakt nevím, ale přijde mi, že žádnej normální člověk neslaví narozeniny čtyřikrát do roka, natož aby na to učil svoje dítě. Takže zvažuju, že na ní pošlu sociálku.

4.  Když mluvíme o narozeninách. Dnes je má tvoje teta Alfa, jak asi víš.  Napadlo mě, že bych jí poslal nějaké to přání „všeho nejlepšího„, ale myslím, že mi pořád eště neodpustila fakt, že sem jí chrápal se sestrou. Soudím to podle toho, že když sem byl teď naposled na skok v Evropě, a zkoušel sem jí zavolat, sice sem dosáhl toho, že to zvedla a změnila svůj předchozí výrok, ale pouze v rozsahu gramatické reformulace z příkazu na dotaz. Ano, místo „Chcípni, ty ulhanej, nevěrnej, amorální debile!“ mi v telefonu zaznělo „Tys eště nechcíp, ty ulhanej, nevěrnej, amorální debile?“. Tak asi tak.

5. Přemejšlím, co by se s tebou dalo dělat dobrého. Teda až dospěješ, žejo. Moje sestra, (světe div, se, někdo jí zaměstnal, teď už se může stát fakt cokoliv) tvrdí, že mít dalšího chlapa v rodině je prima. Přemýšlím, k čemu tak to asi pro ní může být prima. Jediné co mě napadá je, že spoléhá na to, že až zhebnu (a že si to někteří přejí víc než jiní je zjevné), bude se teoreticky mít komu dalšímu pověsit na krk? Ale to aby tě někdo vychoval k úctě k bližínímu svému a stáří. A to si nejsem jistý, že se tvé nezvedeně manipulativní matce povede.

6. Že bych tedy zakročil já sám?

7. Napadlo mě, že až budeš trochu starší, moh bych tě naučit zahradničit (předpokládám, že se to do té doby naučím sám) abych až budu mít na starý kolena ta hyacintová pole na Kubě, a budu na ně koukat ze své přímořské haciendy, v přestávkách mezi pošňupáváním koksu svojí titanovou přepážkou,  mi měl kdo ty kytky opečovávat s opravdovou láskou a péčí. O které mi jistí jedinci tvrdí, že se dá najít pouze mezi příbuznými. No nevím, přijde mi, že za dostatek peněz bude lásku a péči stejně kvalitně (ne-li kvalitněji) předstírat kterýkoliv Fidelův noshled. Ale zvážím to, to je jasné.

8. Co jiného, než-li bezplatnou pracovní sílu a odsávače rodinného jmění bych z tebe mohl mít? To je asi ta největší záhada, na kterou neznám odpověď. Dnes v práci se mě klient zeptal, jak by to dopadlo, kdyby Belgický občan byl v Argentině zadržen Americkým příslušníkem CIA pro zločin, který spáchal v Číně, proti Malajským utečencům,  za použití prostředků pocházejících z nelegálních obchodů v Rusku, ale udržovaných ve Švýcarsku bankou, která má částečně amerického vlastníka.  Odpověď mě nějakou tu duševní snahu stála, to přiznám. Ale v porovnání s tím, jak se nyní lopotím nad otázkou „co s tebou?“ je to pořád jednohubka v moři dvanáctichodové večeře v restauraci Septime v Paříži.

9. Tak ti nevím. Tvoje matka se pokusila prorazit moji nechuť k tomu se o tebe starat (nějak jinak než finančně) tím, že mi poslala několik video-klipů s tebou jako ústředním bodem. A tvrdí, že se tam usmíváš. Nechci ti kazit život, ale hodně doufám, že si ve svých 18cti letech dorostl do člověka, který už má méně retardovaný úsměv, než co sem  u něj viděl doposavad. Pokud ne, silně ti doporučuju se na nikoho neusmívat, nebo urychleně vyhledat šikovného plastického chirurga. Koneckonců v roce 2031 už by změna ksichtu měl bejt fakt rutinní zákrok.  K tvejm čtvrtnarozeninám sem dokonce ochotnej ti ho v budoucnu zaplatit. Nejsem přeci tyran, abych vlastního syna nutil žít s krtkoksichtem.

10. Tenhle dopis měl znít láskyplně a smířlivě. Pokud tomu tak z tvého pohledu není, tak věz, že snaha byla. A abys nemyslel, že sem úplně ze železa, tak tedy: happy fucking čtvrt- birthday.

8 komentářů u „Krutomýval: Milý Synátore (VII)

  1. Tohle skutečně zní neobyčejně láskyplně a smířlivě! A pokud jde o čtvrtnarozeniny, je to dobrý model na dobu, kdy bude třeba frekvenci oslav zvýšit, aby si člověk ještě vůbec něco užil 🙂

  2. Já zjistil nedávno, že chlap s kočárkem je neodolatelným lákadlem pro ženy. Potvrdilo se mi to i v komentářích pod článkem, který jsme dal na svůj blog (pokud je to nepřijatelná reklama – klidně to smaž) .
    Hele, za pokus to stojí, ne? Umění vytěžit z na pohled svízelné situace něco výhodného, je přece denním chlebem (koksem) každého právníka 😛

    1. jo to uz sem taky slysel. Ale vetsi opruz nez tlacit kocar si fakt nedovedu predstavit, za to nemuze stat zadna zenska na svete 🙂

    1. stoji ti ta zvedavost za fakturu na 450 dolaru? 🙂 (jo, zved sem ceny). Ale ok, ze si to ty: americani by meli jurisdikci a belgican smulu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *